Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'den Önemli Açıklama 
                                                                 
Hıdırnebi yaylamız ve çevresinde, geçen hafta içerisinde görevlilerce yapılan denetimlerde İmar Barışı yasasından sonra yeniden kaçak yapılaşmaların başladığı tespit edilmiştir. İlk tespitlere göre, beş ayrı yerde yürütülen kaçak yapıların sahipleri ikaz edilmiştir. Öncelikle, çalışmaları durdurmaları ve yaptıklarını kendilerinin yıkmaları istenmiştir. Bu ikaz üzerine bir kısmı kendileri yıkmıştır. Yıkmayanlara süre verilerek bu süre içerisinde yıkmaları istenmiş; ancak yıkmadıkları gibi inşaata devam etmişlerdir. Bunun üzerine ilgili kurumlarla işbirliği halinde müdahale etme zorunluluğu doğmuştur.
 Bunlardan biri de; basında yer alan, ineklerle şehre gelenlerin yakınlarına ait yerdir. İnşaat sırasında ilk ikaz yapıldığında içerisinde hayvan yoktu. Arkadan hem inşaata devam edilmiş, hem de dışarıdan inekler getirilerek buraya bağlanmıştır. Bazılarının belirttiği gibi kendilerine hiçbir kötü muamele yapılmamış olup yaptıklarının yasalara aykırı olduğu ifade edilmiş, vazgeçerek yıkmaları istenmiştir. Hayvanları bağlı bırakıp oradan ayrıldıkları için de bir yıkım yapılamamıştır.
İnek bağlanan yerle ilgili yapılan incelemede, yapan şahsın aslen aynı mahalleden (Aydın Mahallesi) olup ikametgahının Trabzon Erdoğdu Mahallesinde olduğu ve orada ikamet ettiği tespit edilmiştir. Kendilerinin hayvancılık yaptıklarını iddia etmelerine rağmen İlçe Tarım Müdürlüğü kayıtları incelendiğinde, kendilerine ait bir hayvan varlığının olmadığı öğrenilmiştir. Yapılmakta olan inşaata bağlanan 10 adet hayvanın kulak küpelerinin İlçe tarımca incelenmesinde; 4 adedinin ölü göründüğü, diğerlerinin aynı yayladan başkaları (sadece 1 adedi Akpınar Mahallesi) adına kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. Yakınları tarafından, şehre, belediyenin önüne getirilen hayvanlar da kaçak yapı yapana ait değildir.
Türkiye bir Hukuk Devletidir. Hayvancılık yapmanın, bina yapmanın, meralardan ormanlardan yararlanmanın kuralları bellidir. İlgili mercilerin bilgisi dahilinde, usulüne uygun hayvancılık yapanlara Belediye olarak hep destek olmaya çalışıyoruz. Tarım ve hayvancılığa destek amacıyla bu bölgede ilk defa Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kuran bir belediyeyiz.
Sözde hayvancılık bahanesiyle milli servetimiz olan mera ve orman arazilerinde yasadışı yapılaşmalara, işgallere izin veremeyiz. Hayvancılık yapmak isteyenlere devletimiz ve tüm kurumlarımız yardımcı olmak için büyük bir gayret içerisindedir. Bölgemizdeki yaylalarımız, yaylacılık, hayvancılık, doğal güzellikleri ve turizm bakımından en büyük servetimizdir. Oraları gözümüz gibi korumamız gerekir.
Bugüne kadar yaylalarımızda aşırı derecede yapılaşma olmuştur. Bazı yaylalarımız adeta gecekondu bölgelerini andırmaktadır.
Yasalara aykırı işler yapıp haklıymış gibi davranmak, bu davranışları destekleyerek yasaları uygulamakla görevli olan kamu görevlilerini suçlamak büyük bir haksızlıktır. Ülkemize ve milletimize fayda sağlamaz.
Başta, yaylalarımızdan birinci derecede istifade etmesi gereken yaylacılarımız olmak üzere; muhtarlarımız, bütün kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve halkımızla birlikte yaylalardaki bu kötü gidişe karşı durmamız gerekir.