Ak Parti’den Baro Seçimi Açıklaması 

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR
 
​07.10.2018 tarihinde Trabzon Baro Başkanlığı seçimli genel kurul toplantısını gerçekleştirmiş, Sayın Av. Sibel SUİÇMEZ ve Yönetimi Trabzon Barosunu temsil etmek üzere seçilmiştir. Sayın Av. Sibel SUİÇMEZ ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Ancak Trabzon Baro seçimi neticesinde basında ve görsel medyada “Ak Parti Baro seçimlerinde hezimete uğradı, Ak Parti Baro seçimlerini kaybetti” şeklinde gerçeklikten uzak, kabul edilemez, gündem oluşturma ve gündemde kalabilme maksatlı bir takım yazılar kaleme alınmıştır. Bu açıklamaları kesin ve net bir şekilde ret ediyoruz. Partimizin Baro seçimleri ile bir bağlantısı ve dahli olmadığı gibi olması dahi düşünülemez. 

Esas İtibari ile yapılan bu yönlü açıklamalar Trabzon Baro Başkanlığı ve Yönetimini töhmet altında bırakmaktadır. Zira Baro Başkanlığı Seçimlerinde kaybeden AK PARTİ ise kazanan hangi partidir. Ve yine Baro seçimlerinde hezimete uğrayan AK PARTİ ise zafere ulaşan hangi partidir. 07.10.2018 tarihinde seçilen Trabzon Başkanlığı ve Yönetim Kurulu bir siyasi hareketin ve bir partinin temsilcisi midir? Trabzon Baro Başkanlığını AK PARTİ’NİN siyasi alternatifi ve rakibi olan bir parti mi kazanmıştır? Bizce kesinlikle HAYIR!
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Partimizin kamu kurumu niteliğinde
meslek kuruluşu olan Trabzon Baro Seçiminde taraf olarak gösteren ve neticesine göre hayal ürünü yorumlar yapan her türlü haberi, köşe yazısını ve açıklamaları ret ediyoruz. Aynı açıklamalar mefhumu muhalifinden Trabzon Baro Başkanlığı ve Yönetim Kurlunu da töhmet altından bıraktığından bu hususta ilgililerince bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
 
​Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Av. Nurettin AYDIN