Uzun yıllardır siyasetin içerisinde olduğunu belirten AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen "Teşkilat olarak da 18 yıldır sahada aktif şekilde milletimizle iç içe siyaset yapıyoruz. Sahada hiç karşılaşmadığımız birileri bir fotoğraf karesi ile sanki sahadayız görüntüsü vererek komuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; arkadaşlarım bana haberi gönderdiklerinde acaba birileri CHP'nin adını kullanarak sahada çalışıyor olabilir diye bile düşündüm. Karşımızda teşkilat anlamında bir yapı var mı yok mu bilmiyoruz. Yıllardır siyasetin içerisindeyiz fakat ilk defa CHP İl kadın kolları Başkanlığı diye bir haber gördük ve bunu hayretle karşıladık. Elbette ki bu durum arka plana itilmiş CHP'deki kadınlar açısından ilk defa varlık göstermek adına büyük bir başarıdır. Kendilerini tebrik ediyorum. "ifadelerini kullandı. 

Göstermelik bir fotoğraf karesi ile sahada görüntü vererek ezberletilmiş cümlelerle açıklamalar yapmanın vatandaşlarımız tarafından da ciddiyetle karşılanmadığını altını çizen Sürmen "Şehir merkezinde bir fotoğraf çekil vatandaşlar ile görüşüyoruz havası ver, sonra da çık açıklama yap. Bu tarz eski siyaset anlayışının vatandaşlarımız nazarında değeri kalmamıştır. Hemşehrilerimiz her şeyin farkında. Kim sahada kim değil çok iyi biliyorlar. Bu sebeple mevcut haberin çok değeri olmasa da bizler yine de ders niteliğinde takip etmeleri açısından CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş'ın açıklamalarına cevap veriyoruz." şeklinde konuştu. 

Sürmen açıklamasını şöyle sürdürdü; 

" CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş ve ekibinin 2 Nisan-10 Haziran tarihleri arasında saha çalışması adı altında gerçekleştirmiş oldukları faaliyeti Trabzon özelinde değerlendirmeye çalıştıklarını gördük.

 AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları teşkilatı olarak sahada bulunduğumuz süreyi tarihlerle kısıtlama imkânımız yok. Zira her daim sahada olan ve sahanın sorunlarına vakıf bir teşkilatız. İl ve 18 ilçe teşkilatımız ile Trabzon özelinde gerçekleştirdiğimiz birçok sosyal etkinliğimizi kaçırmışsanız bir fiil sosyal mecralarımızdan takip edebilirsiniz.18 yıllık AK Parti hükümetinin başarısının en önemli unsuru Türkiye’deki dönüşüm ve çizdiği yol haritasıdır.2002 Yılından günümüze kadar AK Parti hükümetlerinin, toplumun yarısını  oluşturan kadınların sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve toplumsal alandaki dezavantajlı konumlarını avantaja çevirmek için gerek mevzuat gerekse reform düzeyinde uygulamalar ile pek adım attığı gözle görülür bir gerçektir.


  Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işgücü, istihdam, işsizlik gibi kavramlar önemini arttırmaktadır.Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi, kalkınmadan daha fazla pay almalarının sağlanması işgücüne katılmaları ile mümkündür. AK Parti,mevzuatta yapmış olduğu yeniliklerle bunu desteklemektedir.2003 yılında iş kanununda eşit işe eşit ücret ilkesi getirilerek kadın erkek arasındaki eşitsizlik giderilmeye çalışılmıştır. Gebe, emziren kadınlarla ilgili yenilikler getirilmiş, analık ve süt izinleri yeniden düzenlenmiştir. Sosyal Güvenlik Kanunu’nda 2008 yılında yapılan değişiklik ile kadınların doğum nedeniyle çalışamadıkları süreler için borçlanma getirilmiştir. Evde üretimde belirli şartlar dâhilinde kadınlar vergiden muaf tutulmuşlardır. Kadın ve gençlerin sigorta primi 5 yıl süre ve kademeli olarak devlet tarafından ödenmeye başlanılmıştır.


  Ayrıca ekonomik anlamda kadınların görünmeyen emeği olarak nitelendirilen ev içi çalışmaları görünür kılmak için AK Parti Hükümeti 2007 tarihinde Gelir  Vergisi Kanununda yapılan değişiklik ile evde kullanılan dikiş-nakış makinası, ütü vb. Araçların kullanılması dışında başka kuvvet kullanmadan(işçi çalıştırmadan) kadınların evde ürettikleri ürünleri geçici işyeri olarak belirlenen mekanlarda  satış imkânı sunulmuştur. Özellikle tüm Dünya’da ve ülkemizde yaşanan Pandemi süreciyle ilgili de birçok ekonomik paket hayata geçirilmiştir
  Ak Parti döneminde 2009 yılında TBMM’de ‘Kadın Erkek fırsat eşitliği Komisyonu’ (KEFEK) kurulmuştur. KEFEK ulusal ve uluslararası kadın erkek fırsat eşitliğine ilişkin gelişmeleri izlenmesi ve kadına yönelik ayrımcılık, hak ihlalleri, şiddet konuları ile ilgili başvuruları incelemektedir. Gerekliği gördüğü taktirde diğer mercileri de uyarmaktadır. Kadınların konumlarının güçlendirilmesi, toplumda özgür bireyler olarak yerlerini almalarına yönelik 2012 yılında kadına yönelik şiddete dair çalışmalar yapılmış ve bunlarla ilgili mekanizmalar oluşturulmuştur.
- 1934 yılında kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmasından bu yana Mecliste en yüksek kadın katılım oranı gerçekleşmiştir. 2002 yılında 24 Milletvekili varken 2015 yılında 81,bugün ise 103 kadın Milletvekili mecliste yer almaktadır
- Kadınlar yasalar karşısında güçlendirilirken diğer taraftan da kadınların sosyal, ekonomik durumu ve insan hakları bağlamında kadını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütülmüştür
- Töre ve namus cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması ve çözüm yolu bulunmasına yönelik 2005 yılında TBMM Araştırma Komisyonu oluşturulmuştur. 
 Kadın kolları başkanlığı olarak bizim de takipçisi olduğumuz il bazında yapılan çalışmalardan kısa da olsa bahsetmek istiyorum :
 Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü tarafından 3000’e yakın ailenin ihtiyaçlar dahilinde taleplerine karşılık verilmiştir. Ayrıca ilimizde pandemi sürecinde geçen yılın aynı ayına kadar, kadına yönelik şiddet vakalarında azalma olduğu ŞÖNİM’e yapılan başvurular neticesinde tespit edilmiştir. Şiddete uğrayan kadınların geçici barınma ihtiyaçları karşılanırken kadınların yaşama tekrar uyum sağlayabilmeleri için meslek beceri kazanımları, okuma-yazma öğrenme veya ilerletebilmeleri için çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmaları yürütmedeki amaç kadının güçlendirilmesidir. Mağdur olan kadınlarımızdan çocuklu olanlara, çocuklarının eğitimlerine davam edebilmeleri için destek verilmektedir. Aynı zamanda ekonomik,  sağlık, sosyal ihtiyaçları desteklenmektedir. Kadın Konuk evlerine sığınan yeterlilik kazanan veya süresi dolup çıkan kadınlarımıza sosyo-ekonomik destekler bağlanmaktadır. Trabzon genelinde 2300 ailemiz sosyo-ekonomik desteklerden faydalandığı bilinmektedir.  Eşya temininde, gerek kira gerekse fatura ödemede her türlü ihtiyaca binaen destek olunmaktadır. İş kur ile yapılan protokol neticesinde mağdur olan kadınlarımız TYP üzerinden istihdam edilmektedir. İhtiyaçlı olan 6000 kişi evde bakım parası almakta ve bu sayının %90’nını kadınlar oluşturmaktadır. 

 Ak Parti Kadın Kolları Trabzon teşkilatı olarak senenin 12 ayı sahalarda hizmet etmekteyiz. Yönetimim ile birlikte Pandemi sürecinde 1500 adet gıda fişi ve 3000 adet kumanya paketi ihtiyaçlı kadınlara ulaştırılmıştır. Aynı zamanda 600 ailemizin yaşam standartlarını iyileştirme yönünde çalışmalarımızı tamamlayarak gönüllerine dokunulmuştur.  Ayrıca Ak Parti hükümeti döneminde İlimizde mağdur kadınlarımızın korunması yönünde tüm gayretler ve çalışmalar yürütülürken Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı olarak Yönetimim ile beraber çalışmaları Yerelde takıp etmekte ve yürütülmesi konusunda destek olmaktayız. 

Bazılarına ; Teşkilatınız dışında kaç kadın tanır sizi diye sorarken Sahaya inmeden Sahadaki kadınların sıkıntılarını anlatabiliyor olmasına hayretle bakmaktayım…….  "