Yoğun katılımın olduğu kongreye, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Av.Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ak Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Haydar Revi, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Ak Parti Trabzon eski Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy,Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ,Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Ak Parti Trabzon Eski İl Gençlik Kolları Başkanları Mehmet Karaoğlu,Halim Yılmaz,Gençlik Spor Müsteşarı Selçuk Çebi,Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak , Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adayı Vehbi Koç ,Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ,Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve partililer katıldı.

MURAT ZORLUOĞLU KONUŞMASINDA ;

SAYGIDEĞER DİVAN BAŞKANIMIZ VE DİVAN, SAYIN İL BAŞKANIM, DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİM, KADIN KOLLARI İL BAŞKANIM, GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANIM VE YÖNETİMİ, DEĞERLİ İLÇE BAŞKANLARIM, BELEDİYE BAŞKANLARIM, KIYMETLİ MECLİS ÜYELERİM, MAHALLE BAŞKANLARIM, 

BASINIMIZIN GÜZİDE TEMSİLCİLERİ, KIYMETLİ GENÇ KARDEŞLERİM,

HANIMEFENDİLER, BEYEFENDİLER...

SİZLERİ EN KALBİ DUYGULARIMLA, SEVGİYLE, SAYGIYLA, MUHABBETLE SELAMLIYORUM.   BURADAN 18 İLÇEMİZDE, 704 MAHALLEMİZDEKİ GENÇ KARDEŞLERİME SEVGİLERİMİ YOLLUYORUM.  GENÇLİK KOLLARIMIZIN 6. OLAĞAN KONGRESİ HAYIRLI OLSUN. HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ, HOŞNUTLUK GETİRDİNİZ, ŞEREF VERDİNİZ.

ŞÖYLE BAKIYORUM, MAAŞALLAH, SALONA GENÇLİĞİN HEYECANI VE COŞKUSU TAM OLARAK YANSIMIŞ VAZİYETTE.

SEFA BAŞKANIM, BU MUHTEŞEM ORGANİZASYON İÇİN SİZİN ŞAHSINIZDA TÜM TEŞKİLATIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM. 

SEVGİLİ GENÇLER BU ÜLKEDE YILLARCA SİYASET KÖTÜ BİR İŞMİŞ GİBİ GÖSTERİLDİ, SİYASETÇİLER DE BU FENA UĞRAŞIN SAHİPLERİ OLDULAR. BİLHASSA DARBECİLER, VESAYETÇİLER, HALKIN İRADESİNE SAYGISI OLMAYANLAR KENDİ GÜÇLÜ KONUMLARINI SÜRDÜREBİLMEK İÇİN SİYASET KURUMUNU SÜREKLİ ZAYIFLATTILAR, AŞAĞILADILAR VE HALKIN GÖZÜNDE İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR.

HÂLBUKİ SİYASET İYİ BİR UĞRAŞTIR. SİYASET ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN SÖZ SÖYLEME, FİKİR BELİRTME, İRADE ORTAYA KOYMA SANATIDIR VE BENCE EN ÇOK DA SİZ GENÇLERE YAKIŞMAKTADIR. BEN BURADAN TÜM GENÇLERİMİZİ AKPARTİ KADROLARINDA SİYASET YAPMAYA DAVET EDİYORUM. 

SİZİN ENERJİNİZ, SİZİN YENİLİKÇİ YAKLAŞIMINIZ, SİZİN UMUTLARINIZ VE BENCE EN ÖNEMLİSİ SİZİN HAYALLERİNİZ BİZİM EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞIMIZDIR.

HİÇBİR ZAMAN UMİTSİZLİĞE, KARAMSARLIĞA, YEİSE KAPILMAYA ASLA MAHAL YOKTUR. DÜRÜST BİR ŞEKİLDE, AZİMLE VE GAYRETLE ÇALIŞAN HER GENCİNE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VE BU AZİZ MİLLET PARLAK BİR GELECEK VAADETMEKTEDİR. 

ÖRNEK Mİ İSTİYORSUNUZ? BAKIN BEN ÇAYKARANIN BİR KÖYÜNDE EKONOMİK DURUMU ÇOK DA İYİ OLMAYAN BİR AİLENİN 6. ÇOCUĞU OLARAK DOĞDUM VE BÜYÜDÜM. KENDİLERİYLE HER ZAMAN GURUR DUYDUĞUM ANNEM RAHMETLİ OKURYAZAR DEĞİLDİ, SEVGİLİ BABACIĞIM İSE İLKOLUL MEZUNU BİR İŞÇİYDİ. BEN BU MEMLEKETTE KAYMAKAMLIK, GENEL MÜDÜRLÜK VE VALİLİK GİBİ ÇOK ŞEREFLİ GÖREVLER YAPTIM. ŞİMDİ DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININZ OLARAK SİZLERE HİTAP ETME ŞEREFİNİ YAŞIYORUM. 

O NEDENLE LÜTFEN BÜYÜK DÜŞÜNMEKTEN, BÜYÜK HAYALLER KURMAKTAN, BÜYÜK HEDEFLERE DOĞRU YOL ALMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYİN. HİÇ KİMSENİN UFKUNUZU DARALTMASINA, HAYALLERİNİZİ KARARTMASINA DA MÜSAADE ETMEYİN. 

DAHA ÖZGÜR, DAHA BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE İÇİN, DAHA GELİŞMİŞ VE MÜREFFEH BİR ÜLKE İÇİN, FARKLI GÖRÜŞLERDEN, FARKLI YAŞAM BİÇİMLERİNDEN DE OLSA İNSANLARIMIZIN BİRİBİRİNE SARILABİLDİĞİ BİR TOPLUM İNŞAASI İÇİN, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİMİZE ULAŞMAK İÇİN SİZLER EN BÜYÜK UMUDUMUZSUNUZ. 

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN, “GENÇLERİMİZE GÜVENDİĞİMİZ İÇİN 2053 VE 2071 VİZYONLARIMIZI KENDİLERİNE EMANET ETTİK” SÖZÜNÜ SİZ DEĞERLİ GENÇ KARDEŞLERİME TEKRAR HATIRLATIYORUM VE BU HEDEFLERE SAHİP ÇIKMANIZI İSTİYORUM.

DEĞERLİ HAZIRUN;

BİZ BİLİYOR VE İNANIYORUZ Kİ TOPLUMLARIYARINA TAŞIYACAK OLAN GENÇLERİN YETİŞTİRİLMESİ, EĞİTİLMESİ VE HER BAKIMDAN DONANIMLI HALE GETİRİLMESİ BU ÜLKE İÇİN YAPILABİLECEK EN HAYIRLI İŞLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR. 

İŞTE TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BU ANLAYIŞLA GENÇLERİMİZE YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ.

BURADA YAPTIKLARIMIZIN AYRINTISINA GİRMEK İSTEMİYORUM, ANCAK BAZI BAŞLIKLARI DA HATIRLATMAK İSTERİM:

SEVGİLİ GENÇLER

AK PARTİ HÜKÜMETLERİ SAYESİNDE TRABZON’UMUZA KAZANDIRILAN ÇOK SAYIDA SPOR TESİSİMİZ VAR. TÜM BUNLARIN YANINDA GÜZEL ŞEHRİMİZ TRABZON’A YENİ ANCAK DİĞERLERİNE BENZEMEYEN BİR SPOR MERKEZİNİ KAZANDIRMANIN HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ. TÜRKİYE’DE SADECE ANKARA’DA BULUNAN VE İKİNCİSİ TRABZON’DA İNŞA EDİLMEKTE OLAN SPORCU PERFORMANS MERKEZİ YIL İÇERSİNDE TAMAMLANARAK SİZ DEĞERLİ GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDE OLACAK.

YİNE BAŞTA GENÇLER OLMAK ÜZERE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE BİLİMİ VE TEKNOLOJİYİ SEVDİRECEK OLAN BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM PROJEMİZİN İMZASINI ATTIK, İHALE SÜRECİNİ BAŞLATTIK. 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ANKARA’DA GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA YAPTIĞIMIZ ZİYARETTEGENÇLERİMİZİN İLGİSİNİ ÇEKECEK OLAN, YELKEN VE KANO SU SPORLARI MERKEZİNİN VE TONYA GENÇLİK MERKEZİNİN PROTOKOLÜNÜ İMZALAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK.

KAYKAY PİSTİ, BUZ PATENİ PİSTİ, KOŞU YOLU, BİSİKLET YOLU, JİMNASTİK ALANLARI İLE TÜRKİYE’NİN İLK SPOR TEMALI MİLLET BAHÇESİYİNE ŞEHRİMİZDE HAYATA GEÇİRİLİYOR.

GENÇLERİMİZİN SPOR SALONLARINDAN DAHA FAZLA FAYDALANABİLMESİ İÇİN SPORCU OTOBÜS DURAĞI VE SPORCU OTOBÜSÜ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ. KURACAĞIMIZ ULAŞIM SİSTEMİ İLEGENÇLERİMİZİN SPOR HAYATLARINA ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ.

YİNE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ BU GÜNLERDE (11-14 ŞUBAT) TRABZON’DA İLK DEFA GERÇEKLEŞTİRİLENTÜRKİYE DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İLE GENÇLERİMİZİ YENİ BİR SPOR DALI İLE TANIŞTIRMIŞ OLACAĞIZ. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDEKİ GENÇLİK MERKEZLERİMİZİ ATIL DURUMDAN ÇIKARARAK BÖLGEMİZDE BULUNAN GENÇLERİMİZE, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE DAHA AKTİF KULLANIM İMKANI SAĞLADIK.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ OLARAK ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ. GENÇLERİMİZİ EĞİTİM YOLUNDA DESTEKLEMEK BİZLERE AYRI BİR MUTLULUK VERMEKTEDİR.

DEZAVANTAJLI GENÇLERİMİZ DE UNUTMADIK VE ONLAR İÇİN ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİK. 

10 BRANŞ DALI VE 300’Ü LİSANSLI SPORCU OLMAK ÜZERE BELEDİYE SPOR KULÜBÜ’MÜZ DE HER DAİMSİZ GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDEDİR.

BU ARADA ÇOK BEĞENECEĞİNİZE İNANDIĞIM GANİTA-FAROZ PROJESİNİ İHALE ETTİK. YALINCAK’TA DA 1KM LİK BİR SAHİL DÜZENLEMESİ VE PLAJ PROJEMİZ DEVAM EDİYOR. 

DEĞERLİ KARDEŞLERİM;

“2023’TE AYA GİDİYORUZ” DİYEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN VİZYONUNA UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM VE ÖNÜMÜZDEKİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ VE SİZLERİ HEYECANLANDIRACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR PROJEMİZİ BURADA İLK KEZ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. 

GENÇLERİMİZİ 21. YÜZYILA HAZIRLAMAK İÇİN TRABZON’DA BİR TEKNOLOJİ OKUR-YAZARLIĞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ.

GENÇLERİMİZİN YAZILIM, ROBOTİK, KODLAMA GİBİ ALANLARDA YETKİN OLMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR. İLK 6 AY ONLİNE PLATFORMLARDA BAŞLAYACAĞIMIZ BU EĞİTİM SÜRECİNDE ŞEHRİMİZİN HER KÖŞESİNDEKİ GENÇLERİMİZ ÇAĞIMIZIN TEKNOLOJİSİNİ 21. YÜZYIL DÜŞÜNCE TARZIYLA ANLAYACAK VE YORUMLAYACAK. PANDEMİ SONRASI SÜREÇTE İSE FİZİKİ ORTAMLARDA BİR ARAYA GELEREK İLERİ TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ. 

PROJE KAPSAMINDA GENÇLERİMİZ SADECE YENİTEKNOLOJİLERİ ÖĞRENMEKLE KALMAYACAKLAR, ÜRETTİKLERİ PROJELERİN GELİŞTİRİLMESİ VE PİLOT ÇALIŞMALARINDA GERÇEK KULLANICILAR İLE BULUŞMASI VE HAYATA GEÇMESİ NOKTASINDA DABİZ GEREKLİ ORTAMLARI SAĞLAYACAĞIZ.

HATTA ŞEHRİMİZE GENÇLERİMİZİN GÖZÜNDEN BAKIP BU TEKNOLOJİ ARAÇLARI İLE KENTİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ. BAŞARILI OLARAK DEĞERLENDİRİLEN PROJELERİ İNŞALLAH GENÇLERİMİZ İLE ŞEHRİMİZDE UYGULAYACAĞIZ.

SON 20 YILDIR SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN GENÇLİK ÇALIŞMALARIYLA BİRLİKTE TÜRKİYE’DE GENÇLER ARTIK GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR. PİRİ REİS’İN, EL CEZERİ’NİN, VECİHİ HÜRKUŞ’UN, NURİ DEMİRAĞ’IN, SELÇUK BAYRAKTAR’IN YETİŞTİĞİ BU TOPRAKLAR HER ALANDA ÖNCÜ BİR NESLE GEBEDİR.

BURADAN TÜM GENÇLERİMİZE “GENÇSİN ÖNDE YÜRÜ, İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ” DİYEREK SÖZLERİMİ NOKTALAMAK İSTİYORUM. 

KONGREDE YENİDEN SEÇİLECEĞİNE İNANDIĞIM SEFA BAŞKANIMA VE YENİ YÖNETİMİNE YÜREKTEN BAŞARILAR DİLİYORUM. BU KUTLU DAVA SİZLERİN OMUZLARINDA ÇOK DAHA YÜKSEKLERE TAŞINACAKTIR. 

KONGREMİZ HAYIRLI, UĞURLU, KADEMLİ, OLSUN. SİZLERİ TEKRAR SEVGİYLE VE MUHABBETLE KUCAKLIYORUM. SAĞLICAKLA KALIN…

İL BAŞKANI SEZGİN MUMCU KONUŞMASINDA 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun konuşması; 


Saygıdeğer Divan,  Sevgili Gençler
Değerli Trabzonlular 
Kıymetli dava arkadaşlarım 
Hanımefendiler, beyefendiler 
Ve Basınımızın güzide temsilcileri
Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum! 
AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları 6. Olağan kongresine hepiniz hoş geldiniz. 
Aynı zamanda pandemi dolayısıyla buraya gelemeyip bizleri, sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak takip eden Trabzonumuz'un tüm ilçelerindeki, mahallelerimizdeki gençlerimize selamlarımı sevgilerimi iletiyorum. 
AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan diliyor, kuruluşumuzdan bugüne kadar Trabzon teşkilatlarımız da görev alan tüm kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı iletiyorum. 
Başta, kendisini davasına adayan 15 Temmuz şehidimiz Sedat Kaplan olmak üzere, bütün şehitlerimize, ebediyete irtihal eden değerli dava arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kongremizde yeni görev üstlenecek arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum
Gençler! 
2023'e giden yolda; 
Büyük ve güçlü Türkiye mücadelemizde gençlerimize önemli görevler düşüyor. 
"Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekilecek;
Kerpetenlerle surun dişleri sökülecek

Yürü, hâlâ ne diye oyunda oynaştasın ?
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!" 
Şunu çok iyi bilin ki! 
Hepiniz birer FATİHSİNİZ! 
Çok çalışacağız, çok yorulacağız! 

Bu kez 2023 seçimlerinde sandıkları gençlerimizle birlikte fethedeceğiz! 

Bu günden sonra en yakın kızıl elmamız 
2023 seçimleri olacak. 

AK Parti kurulduğu günden itibaren 
Trabzonumuz'un kıymetli gençleri her zaman
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında ve destekçisi oldu. 
Dünden bugüne bütün gençlerimizle gurur duyuyoruz. Tüm seçimlerde, tüm zorlu mücadelelerde her daim partimizi desteklediniz, sizlere teşekkür ediyorum. 
"Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini"
Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var.
Eğer Türkiye'nin geleceğinin çok güçlü olmasını istiyorsak, ülkemizin dünyaya karşı dik duruşunun devam etmesini istiyorsak 2023 seçimlerinden büyük bir zaferle çıkmak zorundayız.  
Bu mücadeleyi gençlerimizle birlikte başaracağız inşallah. 
Sloganımız ne? 
Gençsin Önde Yürü 
İnandığın Yolda Yürü
Bizler de her zaman gençlerimizin yanında olacağız! 
Bu topraklarda verilen tüm mücadelelerde gençler hep ön saflarında olmuştur.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davasına omuz vermek, yükünü hafifletmek için çok çalışacağız. 

Siyasi faaliyetlerimiz yanı sıra bireysel olarak kendimizi de en iyi şekilde geliştireceğiz. 

Gençler her biriniz kendi alanlarınızın en iyisi olacaksınız! 
Herkes sizi parmakla gösterecek, 
Çok yönlü olarak kendinizi yetiştireceksiniz, gençliğe örnek olacaksınız.
Bunlar AK Gençler diyecekler...
İşte AK Gençleri yükü bu yüzden ağır. 
Hem çok çalışacaksınız, hem de çok başarılı olacaksınız.  
En iyi mühendis, en iyi doktor, en iyi esnaf, en iyi meslek erbabı siz olacaksınız.
Siyasetten güç alan değil siyasete güç katan heyecan katan siz gençlerimizle gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun. 
Ben buradan bütün gençlerimizi AK Parti'de siyaset yapmaya davet ediyorum. 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak genç kardeşlerimizin ülke yönetimine katılması anlamında tüm engelleri kaldırdık. 

Gençler seçebiliyorsa seçilmelerinin de önünün açılması gerektiğini söyledik. 
Seçilme yaşını 30'dan 18'e indirdik. 
Biz her zaman gençlerimize güvendik ve gençlerimizin yanında olduk.  
Çünkü sizler bizim gözümüzde, 
Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan 
Fatih Sultan Mehmet'in torunlarınız!  
Fatih’in İstanbul'u fethettiği yaştasınız! 
2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz doğrultusunda bizim en büyük dayanağımız güç kaynağımız ve gelecekteki umudumuz genç kardeşlerimizdir. 
Bu mücadelede kim var denilince sağına soluna bakmadan ben varım diyebilen kıymetli genç kardeşlerim! 
İnşallah sizlerle birlikte, geçmişten gelen medeniyetimizin ışığında, Yeniden Büyük Türkiye'nin inşasını gerçekleştireceğiz. 

Bir olacağız! İri olacağız! Diri olacağız!
Hep birlikte Trabzon olacağız. 
Hep birlikte Türkiye olacağız.
Kongremiz ilimize ve ülkemize hayırlar getirsin. Görevi devreden kardeşlerimizden Allah razı olsun. Her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Başkanlığa devam edecek olan Sefa Küçükali kardeşime ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. 

Tek liste olarak gerçekleştirilen Kongrede Sefa Küçükali yeniden başkan seçildi.