Bayramların bütün İslam Âlemi ve insanlık için kardeşliğin pekişmesine vesile olduğunu belirten başkan Revi "Bayramlar insanlar arasından birlik ve beraberliği güçlendiren sevgi ve saygının perçinlendiği önemli günlerdir. Bu mübarek Kurban bayramının da şehrimizde ve ülkemizde birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum."dedi. 


Dünyada yaşanan pandemi süreci dolayısıyla hem Türkiye'de hem de Trabzon'da zorlu günler yaşandığını ifade eden Revi açıklamasını şöyle sürdürdü:"Çin'de başlayan ve dünyaya yayılan Covid-19 salgını ülkemizde ve şehrimizde de etkilerini gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde almış olduğumuz önleyici sağlık tedbirleri ve milletimize yaptığımız bilgilendirmeler ile büyük hasarlar vermesi beklenen bu salgının bu aşamaya kadar ki sürecini hafif sıyrıklarla atlattık. Milletimiz bu zorlu süreçte Türkiye'nin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu diğer Dünya Devletleri ile karşılaştırmalı olarak görmüş oldu. Ülkemizin sağlık altyapısı ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın kontrolünde alınan tedbirler ve ekonomik hamleler ile bütün vatandaşlarımızın korkularını yoketti. Milletimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devletimize ve hükümetimize güveni daha da arttı. İnşallah bundan sonraki süreci de başarılı şekilde kontrol ederek dünyanın en başarılı ülkesi haline geleceğiz." 

Yaptığı açıklamada 'Temizlik' 'Maske' ve 'Mesafe' konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Revi "Koronavirüsle mücadele Kurban Bayramında da unutulmaması gerekiyor. Devlet olarak büyük bir hassasiyet göstermiş olduğunuz forma virüsle mücadele sürecinde mevcut vakaların daha da artmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz. Alınan bütün önlemler ve bugüne kadar elde ettiğimiz başarılı sürecin heba olmaması adına bütün hemşerilerimizin hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Allah'a yakınlaşma ve Yüce Allah'ın rızasını kazanma adına önemli bir vazife olan kurban ibadetini yerine getiren bütün Müslüman kardeşlerimin kestikleri kurbanların kabul olmasını diliyor, başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. "ifadelerini kullandı.