Bağımsızlık tutkusunun Türk milletinin karakteri olduğunu ifade eden İl Başkanı Dr Sezgin Mumcu açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Hiçbir zaman esarete boyun eğmeyen milletimiz İstiklal Harbinde bağımsızlık azmi ile gösterdiği cansiperane mücadele 'Cumhuriyetle' taçlanmıştır. Bağımsızlığı yeniden ele alan milletimiz, küresel sisteme karşı mücadelesine devam etmiş ve bugünlere kadar gelmiştir. Ülkemizin bağımsızlığını ipotek altına almak isteyen küresel güçler o günden bugüne her zaman ülkemize hiza istikamet çizmeye çalışmış ve istedikleri gerçekleşmeyince darbelerle muhtarlarla ve istikrarsızlıklarla ülkemizi kendilerince hizaya sokmuşlardır. Lakin en son kalkıştıkları 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizden büyük bir tokak yemiş ve küresel güçlere İstiklal Harbi gibi bir ders daha verilmiştir."

AK Partinin kurulması ve iktidara gelmesi ile birlikte dengelerin değiştiğini dile getiren İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan küresel sistemin planlarını bozmuş ve Türkiye'ye tam bağımsız bir ülke olma yolunda önemli bir ivme kazandırmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı en önemli hizmetlerden biri, milletimizin canını feda ederek kazandığı bağımsızlık neticesinde kurduğu 'Cumhuriyeti' 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' ile taçlandırmak oluşturmaktır. Cumhuriyetimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile özünü bulmuş ve demokrasi doğrudan milletimizin iradesine teslim edilmiştir. İnşallah 2023 yılında da Cumhuriyetimiz 100 yaşına Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile birlikte gidecektir. Bu manada 2023 büyük önem taşımaktadır. Ülkemizi köleleştirmek isteyenlere inat gece gündüz demeden çalışarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılından, 2023'ten, daha da güçlenerek çıkacağız. Bu düşüncelerle kıymetli Milletimizin Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. " ifadelerini kullandı.