Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi''15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Gününü Kutladı''

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimini lanetleyerek o gecede canı pahasına ülkenin bağımsızlığını darbecilere teslim etmeyen Milletin zaferini, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladı. 

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimine karşı Milletin kazandığı zaferin asla unutulmayacağını belirterek "15 Temmuz 2016 ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası oldu. O gece hain bir kalkışma ile karşı karşıya kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Milletçe darbeye karşı çıkmış ve darbeyi bertaraf etmiştir. O gece verilen mücadele ülkemizin bağımsızlık mücadelesi idi. O gece şehit olan kardeşlerimiz ülkemiz esaret altına alınmasın diye şehit oldu. O gece gazi olan kardeşlerimiz ülkemizi dış güçlere teslim etmediler ve Türk Milleti olarak tek yumruk olup darbecilerin kafasına sert bir yumruk gibi indik. Bu mücadelenin neticesinde adeta ikinci kurtuluş savaşımızı kazanarak yeni bir sayfa açtık." ifadelerini kullandı. 

FETÖ terör örgütüne karşı devlet ve hükümet olarak büyük bir mücadele gerçekleştirdiklerinin altını çizen Revi "Dersane tartışmaları ile gün yüzüne çıkmaya başlayan Gezi Olayları ile farklı boyutlara ulaşan 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi ile doğrudan devletimize savaş açan bu hain yapı 15 Temmuz 2016 gecesi büyük bir ihanetin altına imza atarak 251 vatandaşımızı şehit etmişlerdir. Milletimiz bu ihaneti asla unutmayacaktır. Bu hain örgütün son mensubu yok oluncaya kadar mücadelemiz büyük bir kararlılıkla devam edecek. " diye söyledi. 

15 Temmuz gecesi Türk Milletinin yeniden dirildiğinin altını çizen Revi "15 Temmuz Türk Milleti Laz'ıyla, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Alevisi-Sünnisi, Doğulusu Batılısı Kuzeylisi ve Güneylisiyle yeniden dirilmiş emperyalist ve kapitalist devletlere karşı büyük bir tokay atmıştır. Dünya'ya karşı dik duruşumuz aynı kararlılıkla devam etmekte ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadan mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu vesileyle topraklarımızın yurt olmasında canlarını feda ederek kanları ile bayrağımıza al olan aziz şehitlerimizi ahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun."dedi.