Buna göre 65 yaşını dolduranlar Akşam Saat 20’00’dan sabah saat 10’00 a kadar toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklar .

Koronavirüs (Covid-19) Salgınından Vatandaşlarımızı Korumak ve Salgını Engellemek İçin Alınması Gereken İlave Tedbirler

​İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında 26.08.2020 Çarşamba günü saat 11.00’deyukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Bilindiği üzere Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Gerek duyulması halinde ilimizde ilave kararlar alınmaktadır.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının 25.08.2020 tarih ve 13677 sayılı Genelgesi doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan karar doğrultusunda; 

Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere, kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek içecek (paketli su servisi hariç) ikramının durdurulmasına,

Yukarıda belirtilen tedbirlerin 26.08.2020 tarihinden itibaren uygulanmasına ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idarîpara cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesineoy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.