Son dakika haberi... 28 Şubat postmodern darbesinin kritik isimlerinden 22'nci Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı öldü! Tankların caddelerde yürütüldüğü ve silahlı darbe tehditleriyle seçilmiş siyasi iktidarın istifaya zorlandığı kritik günlerde Genelkurmak Başkanı olan Karadayı son olarak 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezası almıştı. İşte kritik son dakika gelişmesi ve İsmail Hakkı Karadayı ile ilgili önemli bilgiler.

SON DAKİKA 28 ŞUBAT'IN GENELKURMAY BAŞKANI KARADAYI ÖLDÜ

Karadayı 1994'te Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildi. 28 Şubat post-modern darbesi olduktan sonra Karadayı'nın dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le işbirliği yaparak, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in planladığı iddia edilen askeri darbeyi engellediği iddia edilmişti.

Postmodern darbe: 28 şubat


MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Türk tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat darbesinin failleri 2013 yılında yargı karşısına çıkarılmıştı. 5 yıl süren yargılama sonucunda dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile kuvvet komutanlarının da bulunduğu sanıklar müebbet hapisle cezalandırıldı.