Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün harıl harıl Sürmene’yi 2020 yılının yazına hazırladıklarını belirtti. Sürmene sahil şeridi ailelerin oturması, piknik yapması ve yorgunluğunu atması için çardak ve banklar ile süslenmeye devam ediyor. Sürmene’yi 2020 yılı yaz sezonuna hazırladıklarının altını çizen Üstün “Turizmin önemini çok iyi bilmekteyiz. Turizm Sürmene için geçmişte olduğu gibi gelecekte de bacasız sanayi olmaya devam edecek. Sürmene Belediyesi’nin bütün imkanlarını seferber ederek biz de turizmden daha fazla pay alabilmek adına fiziki şartlarımızı düzenlemeye çalışmaktayız.” dedi.
ESNAF DA KENDİNİ HAZIRLAMALI
Başkan Üstün açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz nasıl Sürmene Belediyesi olarak kendimizi 2020 yılı yaz sezonuna hazırlamak için harıl harıl seferberlik ilan etmişsek artık Sürmene esnafı da işletmelerini çalışanından fiziki şartlarına kadar elden ve gözden geçirip hazırlığını yapmalı. Esnafımız turizm sezonuna hazırlıksız yakalanmamalı.”

ÇEKİM MERKEZİ

“Sürmene çekim merkezi olmaya devam edecek” diyen Belediye Başkanı Üstün, “Sürmene’yi ekonomik özgürlüğüne kavuşturacak projelerimiz de hayata geçecek. Vatandaşla buluşturacağımız projelerimizle ilçemiz, çok eksikliği hissedilen turizm aktiviteleriyle ilgili önemli alternatif olacak.” ifadelerini kullandı. 

İSTİHDAM YUKARI ÇIKACAK

Başkan Üstün ayrıca, “Sürmene Pidesi ve Sürmene Bıçağı da bizim dönemimizde hak ettiği yeri bulmuştur, bulmaya devam edecektir. Sürmene el sanatlarına, Sürmene Pidesine ve Sürmene Bıçağına gerekli tanıtım desteği sağlanarak Ülke içinde ve uluslararası düzeyde bilinirliğini ve pazar payını artırarak bu alanda istihdamı da kat kat yukarılara çıkartacağız” açıklamasında bulundu.