10 TL'ye Satılan Et Döner'in Sırrı Ortaya Çıktı

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarının son oturumu bugün yapıldı. Başkan Av.Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisinde İmar Komisyonundan gelen maddeler ile 2018 Yılına Ait Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu görüşmelerini yasa gereği 1. Başkan Vekili Nusret Onur yönetti. Burada Başkan Ahmet Metin Genç, meclis sırasında oturdu.  Trabzon’da özellikle son günlerde peş peşe açılan et döneri 10 liraya satan işletmeler Ortahisar Belediye Meclisinde de gündem oldu. CHP’li üye Turgay Şahin, “100 gramı 10 lira bağırıyorlar. Diğer lokantalarda hemen hemen 2 katına. Ben şeytanın avukatlığına soyunmak istemiyorum ama acaba gramajında mı hata yapılıyor. Bizim zabıta müdürlüğü bunları denetledi mi denetlemek mecburiyetinde değil mi?” dedi. 

ETLER GAZİANTEP’TEN GELİYOR.. 

ET DÖNERİN KİLOSU 35 TL'YE GAZİANTEP'TEN GELİYOR 

Bu soruya Zabıta Müdürü Ömer Aydın, restoranlara yakın zamanda denetim yaptıklarını açıkladı. Aydın, “Bizede 100 gram dönerin 10 liraya verilmesi sıkıntılı söylendi. Yaptığımız denetimde bu Gaziantep Vilayetinden gelen firmalar 3 tane tespit ettik. Faturalarını, sertifikalarını, veteriner kontrollerini baktık. Biz kalite mi değil mi bilgi sahibi değiliz. Tarım İl Müdürlüğünde görüş alışverişinde bulunduk. Onlar denetim yapacak” dedi. 

KİLOSU 35 LİRADAN, SÜRÜMDEN KAZANIYORLAR

Kendisinin de bu etlerden tattığını söyleyen Aydın, “Bende tattım. Tavuktan biraz daha kaliteli.35 liraya kilosunu alıyorlar. Sürümden kazanıyorlarmış.

Bizim burada yapacağımız gramaj denetimi. Bu gramaj denetimini daha önce yaptık ve  işletme kapattık. 100 gram yerine 75 gram veriliyordu.

  TİCARET ODASINDAN TARİFE ALINIYOR.. 

O esnaf odalarından 100 gram tarife alınıyor yalnız Ticaret Sanayi Odasından o işletme tarifeyi alıp satabiliyorlar. Burada bizim yapacağımız noksan gramaj denetimi. En önemli terazilerine bakıyoruz. Bu iş bizim kontrolümüzde. Her gün denetim yapıyoruz. Bu sektör oldu. 100 gram et 10 lira. Kalite olarak bizim yapacağımız bir şey yok. Biz burada Tarım İl Müdürlüğünü harekete geçirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Trabzon'da Etin Kilosunun 50 TL olduğu Dönerlik etin ise daha pağlı olduğu buna rağmen Et Dönerinin pişmemeiş kilosunun 35 TL'ye nasıl satıldığı ayrıca bir merak konusu .Vatandaşlar artık Dışarda yemek yemekten korkar olduk 10 Tl'ye dönermi olur .