Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, burada yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"24 Haziran Pazar günü geniş bir katılımla gerçekleştirmiş olduğumuz seçimler sonucunda ülkemizin yönetim şekli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak değişmiştir. Yeni sistemin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerden başarı ile çıkan Cumhur ittifakını ve bu sistemin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca şehrimizin sorunlarının çözümünde önümüzdeki dönemde de işbirliği yapacağımıza inandığımız Ak Parti Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekili seçilen Ahmet Kaya, İyi Parti'den milletvekili seçilen Hüseyin Örs’ü kutluyor, başarılar diliyorum."

Eren ayrıca, yeni sürecin ülkeye hayırlı olması temennisinde de bulunarak, "Umuyorum ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, sorunların daha hızlı çözüldüğü, bürokrasinin azaldığı, iş dünyasının hızlı bir ivme yakaladığı bir dönem olur. Artık vakit ticaret vakti, vakit üretim vakti olmalıdır. Bu sürecin ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

- "Arzumuz o dur ki şehrimiz bakansız kalmasın"

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da 24 Haziran seçimlerine vurgu yaparak , "5 yıl önümüzde seçim yok. Rahat olabiliriz. Bu rahatlıkla artık geleceğe yön verme adına hepimizin beklediği, ekonominin mevcut konumdan daha iyi bir konuma gelmesidir. Bu konuda elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın kuracağı kabineyle ülkenin ekonomisini daha iyi zeminlere getireceğinden hiç şüphemiz yoktur." diye konuştu.

Bugüne kadar Trabzon'un ve ülkenin gelişmesine bütün siyasilerin büyük emekleri geçtiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla şehrimizin ekonomik yönden gelişmesi doğrultusunda, gerek bakanımız Süleyman Soylu, gerekse bakanımız Berat Albayrak'ın çok büyük gayretleri ve emekleriyle şehrimizde beklenmedik hızda arzu ettiğimiz konular hayata geçmiştir. Yeni dönemde de inanıyoruz ki mevcut bakanlarımız bir şekliyle bakan olarak devam etsin. Alacakları her yeni görevde de şehrimizin sorunlarıyla ilgilenecekleri ve takip edeceklerinden şüphemiz yoktur. Yine de arzumuz o dur ki şehrimiz bakansız kalmasın. Camia ve şehir olarak beklentimiz bu yöndedir."

Konuşmaların ardından Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay ve beraberindeki yetkililer, vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili sunum yaparak, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Kaynak: aa