Korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanması esnaf ve vatandaşlar tarafından beslenen sokak hayvanlarının yiyecek bulmasını zorlaştırdı. 
Bundan dolayı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından virüs salgınından önce de haftanın belirli günlerinde düzenli olarak bırakılan mama ve yem miktarı artırıldı. Ekipler tarafından daha önce uygun alanlara monte edilen yemlik ve suluklara düzenli olarak sokak hayvanları için yem, mama ve su bırakılıyor. 
“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, korona virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmasından sonra sokak ve caddelerin ıssızlaştığını, bundan dolayı vatandaşlar tarafından beslenen sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını dile getirerek şöyle konuştu: “Sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmasından sonra hayvan sever vatandaşlar ve dernekler ile esnafımız tarafından beslenen sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlandı. Bundan dolayı belediye ekiplerimiz tarafından haftanın belirli günlerinde sokak hayvanları için bırakılan yem miktarını oldukça artırdık. Bütün sokak hayvanlarına yetecek kadar yem bırakıyoruz. Hiçbir sokak hayvanı aç kalmıyor. Bu konuda hayvan sever vatandaşlarımızın içi müsterih olsun! Onların sahiplendiği bütün hayvanları şimdi biz besliyoruz. Onlara da hassasiyetleri ve duyarlılıkları için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yeter ki, bütün vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlamalarına riayet etsinler ve bu süreci en sağlıklı şekilde atlatalım.”