Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından hazırlanarak, Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi ve Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Proje Desteği (HİSER) kapsamında Ekonomi Bakanlığına sunularak kabul edilen Mavi ile Yeşil'i Keşfetmeye Giresun'dan Başla Projesinin tanıtımı, GTSO hizmet binasında yapıldı.

Projede, 16'sı otel, 16'sı restoran, 5'i de kafe ve seyahat acentesi 37 paydaş bulunduğunu aktaran Çakırmelikoğlu, "Her zaman fındığa bir alternatif ararız. Geçmişte söylediğim gibi bugün de söylüyorum turizm sektörü iyi yönetilir ise gelecekte fındığın en büyük alternatifi olacaktır." dedi.

"Projeyle amaç Giresun'da yerleşik turizm sektörü mal ve hizmet sağlayıcılarının uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, hizmet gelirlerinin artırılması, dış pazarlara açılması, istihdamın arttırılması ve markalaşmasının desteklenmesidir. Proje kapsamında firmaların ihtiyaç analizleri ortaya çıkarılarak bir yol haritası belirlenecek ve gerekli görülen eğitim-danışmanlık hizmetleri, yurt içi, yurt dışı tanıtım destekleri ve istihdam ihtiyaçları ortaya çıkartılmış olacak."

Kaynak: aa