Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği (TÜRMOB) 23. Olağan genel kurulu öncesi TÜRMOB Yöneticisi ve Ege Odaları Platformu Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile Ankara SMMM odası sekreteri Naci Alkan, Trabzon’a gelerek TÜRMOB Trabzon delegeleri ve Yönetim Kurulu ile görüştü. 
Nalbantoğlu, Hayatı boyunca yönetim ilkesi olarak çoğunluk değil çoğulculuğu önemsediğini ifade ederek,  “Bu nedenle TÜRMOB’da kişilerin hegomanyasına karşı çıkmanın, Şahsımı yıllarca TÜRMOB’da yönetim kurulu üyesi yapan meslek camiamıza karşı sorumluluk olarak hissediyorum. Yıllarca bu anlayışın yerleşmesi için grup içerisinde yoğun çaba sarf ettik, ancak en ufak bir düzelme çabasının başka kişilerde olmadı. 2016 TÜRMOB seçimleri öncesi aday belirleme sürecinde “Ben yaptım oldu” anlayışıyla Camia üzerinden kişisel bir takım planların denendiğini ve bu anlayışın camiaya büyük zarar verdi.  Bugün de göstermelik seçimlerle aynı anlayışın sürdüğünü ve aynı hataların hiç ders çıkarılmadan tekerrür eder” dedi. 
Nalbantoğlu, Sorunları bürosunda yaşamamış bir başkanın 100 bin Mali Müşavirin sorunlarını çözemeyeceğini belirterek, “Daha önce TÜRMOB Başkan adayı olarak SMMM den YMM olan kişilerin seçileceği yönünde karar alsak da, bu kararların bir kişi tarafından hiçe sayılarak maliye kökenli bir adayın meslek camiasına dayatılmasına karşı durmak camiamıza olan borcumuzdur. Böyle bir dayatmanın kabul edilmesi mümkün değildir dedi. Bu nedenle Serbest Kökenli olan ve tek kişinin hegamonyaasına karşı çıkan tek TÜRMOB Başkan adayının Dr. Masum Türker’dir. Onu desteklemenin ve TÜRMOB’da çoğulculuğu esas alan bir yönetim anlayışını hakim kılmak bizler için bir görevdir” ifadelerine yer verdi.
Trabzon Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında Yönetim kurulu üyeleri ve TÜRMOB Trabzon Delegelerinin katılımıyla, Samimi bir sohbet ortamında geçen görüşmeden sonra TÜRMOB yönetim kurulu üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve Ankara Oda sekreteri Naci Alkan çalışmalarına Ankara'da devam etmek üzere akşam uçağı ile Ankara'ya seyahat ettiler.