Türk iş dünyasının Almanya çıkarması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de çeşitli temaslarda bulundu. Hisarcıklıoğlu’na Berlin ziyaretinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da eşlik etti.

TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL KURULU YAPILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki oda-borsa başkanları, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 13. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.​

Almanya’da iş yapmak isteyen Türkiye’deki girişimcilere yardımcı olmayı hedeflediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu beklentiyle, TOBB ve Türkiye’den 141 Oda ve Borsamız, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasına üye oldu. Burası, Türk iş dünyası ve Oda ve Borsa camiası için son derece önemlidir. O nedenle bu Genel Kurula, ülkemizden geniş bir üst düzey heyetle iştirak ettik. Bu vesileyle, Odanın kuruşundan itibaren birlikte çalıştığımız, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliğine teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPANLAR YARININ KAZANANI OLACAK”

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet Berlin’de Türkiye-Almanya Ekonomi Diyaloğu toplantısına da katıldı. Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Almanya Türkiye’nin en önemli ticaret ortağıdır. Ticaret hacmimiz yaklaşık 35 milyar avrodur. Aynı zamanda Almanya, Türkiye’deki en önemli yatırımcı ülkedir. Halen 7 bin 110 Alman sermayeli şirket, Türkiye’de faaliyet göstermektedir. 2002-2017 arasında Almanya’dan Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı yatırım tutarı 8 milyar avroya ulaşmıştır. Aynı dönemde Türkiye’den Almanya’ya 2 milyar avro civarında doğrudan yatırım gerçekleşmiştir. Gümrük Birliği’nin modernizasyonu Türk-Alman iktisadi ilişkilerine yeni bir ivme katacaktır. Dün Türkiye’ye güvenip yatırım yapanlar kazandı. İş birliğimizi, ticaretimizi artırmaya devam edelim. Bu fırsatları kaçırmayın. Alman iş adamlarını Türkiye’de yatırım yapmaya davet ediyorum. Türkiye ve Almanya Avrupa’nın iki önemli ekonomik gücü. Dostluğumuz ve ortaklığımız köklü. Bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak. Türkiye’ye güvenmeye devam edin.”