Özer, Sarp Sınır kapısında giderek, Stop eden Türk Nakliyecileein yanında oldu. Yetkililerin basit sorunun çözümü için hiçbir girişimlerinin olmadığını firmaları bilgilendirmediklerini ifade eden Özer, “Bugün tarihimiz için bir destan olan Çanakkale Zaferinin yıl dönümü. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Atalarımız 106 yıl önce ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi. Atalarımızın torunları Türk Milli Nakliyecilerine Türk topraklarına ulaştırmaktan acizler. 15 gündür ülkemizin ihracatını Kafkaslara taşıyan TÜRK nakliyeciler olarak, Rusya ve Kazakistan geçiş belgesi tehlikesinin geleceğini seslendirdik. Bizlere yol haritası çizmeleri için seslendirdik. Son 2 gündür ülkemizin ihracatını Rusya ve Kazakistan üzeri taşıyan Türk TIR’lar sınır kapılarında stop etti. Aslında TIR’larımız stop etmedi. Ülkemizin ihracatçıda stop etti. Yetkililerimizin bizleri Türk Dünyasına ulaştıracak belgeleri temin edememesi üzerine sınır kapılarında bekliyoruz” dedi. 
CANIMIZ YANIYOR
Özer, yetkililerin sorunu yönetemediklerin altını çizerek, “Şu anda dünyada bir olağan üstü hal var. Bize de olağan üstü hali yönetecek yetkililer lazım. Sektörümüzü yöneten yöneticilerin gerekli özveri ile çalıştığına artık inanmıyorum. Dünya ülkelerine taşıma yapıyoruz. Yetkililer hiç inisiyatif ve risk almadılar. Koltuk kaybı telaşı ile orada oturdular. Bu araçların Sarp Sınır Kapısında ne kadar daha bekleyeceği belli değil. Yetkililerimiz bize bir plan proje sunmadılar. Biz tehlikeyi dedik biz dedik biz işittik. Bizim yetkililerimiz kör sağır oldular. Neredesiniz? Ey Ulaştırma Bakanım, Ey Ticaret Bakanım, geçiş belgemiz bitti. Bilgi için  twit atmak bu kadar zor mu? Türk Nakliyecileri ihracatımızı taşıyamıyor. İhracatımızı yabancı plakalı araçlar taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizi bir dinleyin. Biz nefes alalım. Beceriksiz yöneticiler sayesinde yollar kapalı. Beceriksiz yöneticiler sayesinde yalnız kaldık. Devletimizden geçiş belge sorununu çözmesini  istiyoruz. Transit belgeyi ülkeler birbirine vermek zorundadır. Bir ülke, bir ülkeye gidecek ihracat yükünü durduramaz. Bizim yöneticilerimiz becerip bir belgeyi alamıyorlar. Artık canımız yanıyor” diye konuştu. 
SADAKA İSTEMİYORUZ
Özer, yasalarda olan belgeleri istediklerini belirterek, “Biz kimseden sadaka istemiyoruz. O makamı işgal edenlerden devletimizin gücünü sektör olarak yanımızda görmek istiyoruz. Sesimizi artık duyun da belgelerimizi bize verin. İş bilmez insiyatif alamayan bazı yöneticiler sayesinde yollarda kaldık. Biz çalışabilmek adına, yasalarda mevcut olan geçiş belgelerini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sorunumuzu bilse hemen çözecektir. Biz Rusya ve Kazakistan gibi bir ülkeden transit geçiş belgesi nasıl alamıyoruz? Biz dostluklarını kardeşliklerini artık sektör olarak hissetmek istiyoruz. Yetkililer bu sorunu çözemiyorlarsa Cumhurbaşkanımıza istifasını versinler. İhracat Yüklerini taşıyan Türk araçlarını Kafkas Ülkelerine lütfen ulaştırın” ifadelerine yer verdi.