Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Üreten Kadın Hikâyeleri” konulu bir panel düzenlendi.

Panelin açılışında konuşan Yaşam Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Nurper Gürdal, kadınların toplumun yarısını oluşturduğunu ve bu nedenle kadın emeğinin desteklenmesinin, kadınların üretime katılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Kadınlar isterse başarabilir. Hele Karadeniz kadınının öncü özelliği ile başaramayacağı hiçbir iş, üstesinden gelmeyeceği hiçbir engel yoktur” dedi. Gürdal’ın ardından söz alan Teşrife Boysan da “Kadın Dayanışma Örneği Olarak Kooperatifleşme” konusunda açıklamalarda bulundu. Boysan, kooperatifleşmenin toplumda yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, “Kooperatifleşme dediğimiz olay bizim kültürümüzde zaten var. Bunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Bunun adı da imecedir. Kooperatifleşirsek ürünlerimizi daha iyi değerlendirebilir, ulusal ve uluslararası pazarlara daha iyi yayabiliriz” dedi.

Ev kadınlığından üreticiliğe geçen Ayşe Kurban ise kadınların Trabzon’da kurduğu organik ürünlerin satıldığı Kireçhane Pazarı hakkında açıklamalarda bulundu. Pazara büyük ilgi gösterildiğini anlatan Kurban, “Her Pazar günü Trabzon Kireçhane’deki pazarımızda el emeği ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz. Pazarda kültürel etkinlikler de gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: KADIN VE ERKEK BİRLİKTE ÜRETİMİN İÇİNDE YER ALMALI

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, panelin ardından yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin birlikte üretimin içinde yer almasının son derece önemli olduğuna işaret ederek, bu konuda ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi. Hacısalihoğlu kooperatifleşme konusunun da önemli olduğunu, ABD’de önemli ve başarılı örnekler bulunduğunu da vurguladı. Hacısalihoğlu konuşmasının ardından eşi Berna Hacısalihoğlu ile birlikte katılımcılara çiçek ve plaket takdim etti.