Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “6 ayda bir yaptığımız meslek komiteleri toplantısını gerçekleştiriyoruz. Burada esas amacımız ortak sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin dile getirilmesidir. Taleplerin çözümü konusunda önerilerin dile getirilmesi bakımından bu toplantıları önemsiyoruz. Önümüzde Ramazan ayı var. En az iki veya üç haftalık sıkı tedbirler alınarak pandemi sıkıntısından kurtarmamız ve Nisan’dan sonra açılacak turizm sezonuna hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bölgemizin maviye dönüşmesi konusunda çaba göstermeliyiz. Bizim bölgemizi tercih eden turistlerin gelme arzusunda olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreci hep birlikte değerlendirerek doğru kararı almalıyız. Meslek komitesi üyelerinin sürekli sektörlerinin taleplerini ve çözüm önerilerini bize aktarmasını bekliyoruz. Bunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hızlı şekilde ilgili makamlara ileteceğiz ve takip edeceğiz” dedi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren de toplantıda yaptığı konuşmada, “Meslek komitelerimiz tabanın sesini duyurmak açısından önemli bir görev üstlenmişlerdir. Suat Başkanımızın ve yönetimin kendilerine ulaştırılan her konuyu devlet yetkililerine ilettiklerini görüyoruz. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Her toplantıda önlemleri ısrarlar vurguluyoruz fakat her geçen gün kötüye gittiğimizi üzülerek görüyorum. Bütün Karadeniz Bölgesi’nin acilen maviye dönmesi gerek. Turizm, eğitim ve sağlık şehriyiz. Turizm ve eğitimde ilerleyebilmemiz için tedbirlere uymalıyız. Çevremizdekileri de uyarmalıyız” diye konuştu.

“PANDEMİ DESTEKLERİ SÜRMELİ”

TTSO'nun faaliyetleri hakkında hazırlanan filmle meslek komitesi üyelerine bilgi verildikten sonra, meslek komitesi üyeleri Ekrem Çapkınoğlu, Ragıp Pirselimoğlu, Ahmet Çebi, Erkut Çelebi ve İntizam Seyda Durgun, yaptıkları konuşmalarla sektörleriyle ilgili talepleri aktardı. Meslek Komitesi üyeleri ayrıca pandemi desteklerinin sürmesi gerektiğini de vurguladı.