Fuarın açılış programına Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Karaoğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, eski milletvekili Ayşe Sula Köse ve çok sayıda davetli katıldı 

500 İSTİHDAM VE İHRACAT SÖZÜ 
Fuarın açılış programında konuşan MOBİAD başkanı ve Luce Garden Bahçe Mobilyaları Şirketi ortaklarından Alper Bektaş birkaç yıl ar-ge çalışması yaptıktan sonra 12 aylık hızlı bir hamle ile Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim tesislerini faaliyete geçirdiklerini belirterek ‘Sadece biz değil Türkiye’nin yüzde 90’ı bu mobilyaları yurt dışından ithal etmek zorunda kalıyordu. MOBİAD’a üye arkadaşlarımız ile biz bunu Türkiye’de Trabzon’da yapabiliriz diyerek yola çıktık, birçok ülkeye giderek pazarı araştırdık, devletimizin bu manadaki teşvikleri işimizi oldukça kolaylaştırdı.

Sonunda 2500 metrekare alanda şimdilik 60 personelimiz ile aylık 400 takım ürün üretimi gerçekleştirebiliyoruz. 1 yıl içinde istihdamı 200, 3 yıl sonunda 500 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Trabzon’da ortak iş yapılamaz diyenlerin bu ortaklığı görüp örnek almalarını istiyoruz. Her zaman ortak iş yapılır. Biz yaptık ve çok güzel oldu. Bugün Türkiye’nin 35 ilinden 42 firmayı şehrimizin en önemli turizm destinasyonlarından Uzungöl’de ağırladık. Pandemi döneminde zahmet edip önem verip geldiler, hepsine teşekkür ediyoruz. İnşallah Türkiye pazarını doyurduktan, ülkemizden bu ürünler nedeniyle ülke dışına para çıkışını önledikten sonra ihracat yaparak ülkemize önemli oranda döviz girdisi sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.


TÜRKMEN’DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER 
Programa katılan milletvekilleri siyasetçiler ve yerel yöneticiler bu önemli girişim nedeniyle ortakları tebrik ederek başarılı çalışmalarında her zaman destek sözü verdiler. İlçe kongreleri nedeniyle Trabzon’da olan ve Luce Garden Bahçe mobilyaları Fuarına katılan AK Parti Bölge Koordinatörü ve Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen gurur duyulması gereken bir birlikteliğe şahit olduğunu belirterek ‘Güzel bir ortaklık, çok güzel bir organizasyon muhteşem ürünler. Türkiye’nin her zaman üretime ve üretene sahip çıkması gerektiğinin en önemli örneği. İktidarımızın teşvikleri ve destekleri ile girişimci işadamlarımızın gayretleri ile ortaya çıkan Luce Garden markası ve bugün burada önümüze gelen ürünler gerçekten taktire şayan. Trabzon bu manada her zaman bölgede öne çıkan şehir olmayı başarmıştır. Bunun en güzel örneğini bugün Uzungöl’de görüyoruz. Fuar için Uzungöl’ü seçmeleri de çok önemli bir farkındalıktır. Burası bölgenin kongre merkezi olabilecek bir doğa harikası yer. Allah hayırlı etsin, işlerinizi rast getirsin’ dedi. 

KATILIMCILAR ‘GURUR DUYDUK’
Trabzon’un 35 ilinden fuara katılan sektör temsilcileri Trabzon’da olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek ‘Trabzon zaten marka bir şehir, Uzungöl doğa harikası bir cennet. Luce Garden’i kuran bu ülkenin evladı 4 girişimci arkadaşımıza davetlerinden ötürü teşekkür ederiyorum. Yerli üretim, yerli sermaye ile artık bizlerde yurt dışından değil ürünlerimizi Trabzon’dan alıp Türkiye pazarına sunacağız. Bu bizler için gurur verici bir durum. Hele ürünlerin kalitesi Çin’den, Tayland’dan gelen ürünlerle kıyaslanamayacak kadar sağlam daha güzel, çeşit fazla ve dayanıklı. Ergonomik ve estetik. Sadece Türkiye’de değil dünyada ses getirecek ürünler üretilmiş. Trabzon adına çok önemli bir girişim çok sayıda sipariş verdik, devamı da kesinlikle gelecektir’