TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar’ın da katıldığı görüşmede, daha önce yapılan karşılıklı ziyaretlerde görüşmeleri yapılan konular bir kez daha masaya yatırıldı, pandemi sürecinin ekonomiye etkileri değerlendirildi. Mogachev, Trabzon’la işbirliği yapmayı çok istediklerini, Krasnodar Bölgesi ve Krymsk’te yatırım yapacak Türk işadamlarına her türlü yardımı yapabileceklerini vurguladı.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası ile son dönemde yoğun ilişki içinde olduklarını vurgulayarak, “İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne gelmişlerdi. Daha sonra bir Krymsk kentine giderek yatırım olanaklarını inceledik. Pandemi sürecinde video konferansla görüşmeler yaparak süreci sıcak tutmaya çalıştık. Umarım güzel işbirlikleri oluşur. Krasnodar Bölgesi Türk yatırımcılar için önemli fırsatlar içeriyor” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, ayrıca Trabzon’un sanayisi ve ticaretiyle ilgili filmi de izleterek konuklarına bilgi verdi.

DOSTLUK AĞACI DİKİLDİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pavel Mogachev, daha sonra iki kentin dostluğu anısına TTSO bahçesine bir fidan dikti. Ayrıca ziyaretin anısına iki başkan birbirlerine karşılıklı hediye takdiminde bulundu.