Toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, İŞKUR İl Müdür Vekili İbrahim Büyük, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ile kaymakamlar katıldı. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 21 Ocak'taki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası'nda iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu hatırlatan Vali İsmail Ustaoğlu; “Yeni teşviklerin çoğu ifade ettiğimiz gibi tarihi teşvikler şeklinde. Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık bin 113 lirayı devletimiz karşılayacak. Siz işverenler olarak sadece çalıştırdığınız personelinize ücretini ödeyeceksiniz. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelliyse 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.” dedi.

ÖNCE İŞBAŞI EĞİTİM SONRA İSTİHDAM DESTEĞİ

Devletimizin her daim işverenlerimizin ve iş arayanlarımızın yanında olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu; “Herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için de devletimiz çok önemli bir destek getirdi: Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca, kısa çalışma ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödeniyor. Bunun yanı sıra; Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği gibi pek çok desteği devletimiz işverenlerimize sağlayacak.

Bu konuda Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, SGK Trabzon İl Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü eşgüdümünde özellikle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının önceki yıllardaki İstihdam Seferberliğinde göstermiş oldukları üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu da istihdam seferberliği ile ilgili ilimizde önemli çalışmaların yapıldığına dikkati çekerek, “Kamu-özel sektör el ele vererek Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine destek amacıyla ülkemizin istihdam sorununun çözülmesine katkı vermeye gayret ediyoruz.” dedi.

Toplantıda İstihdam Seferberliği ile ilgili ilimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.