Kongrenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Fulya Bankoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Üyelerimizin ülkemiz ve şehriniz adına karar verici organlarda görev ve sorumluluk üstlenmesi ve mesleğimizi temsil etmesi bizlere gurur veriyor.Oda olarak meslektaşlarımızın hak çıkarlarını korumayı ve mesleki birikimimizi ülkemiz için toplum yararına kullanmayı amaç edindik.Kamu kurumu niteliği taşıyan odamız kamusal denetim anlayışı ile yürürlükteki mevzuata uygun olarak hiçbir ticari kaygı taşımadan toplumun can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bir çok faaliyette bulunmaktadır.

Açılış konuşmasından sonra söz alan kurucu başkan Orhan Karakullukçu çok zor süreçlerde oda yöneticiliği yaptığını ve şube kuruluşu sırasında bir çok özverilerde bulunduklarını ve oda yöneticiliğinin özverili olmayı gerektirdiğini belirterek genç üyelerimize tavsiyelerde bulundular.

Şube Eski Saymanımız ve milletvekilimiz Ahmet Kaya ise mesleğimizin her platformda en güzel şekilde temsil edilmesi gerektiğini ve bulunduğu her ortamda bu hususa azami dikkat göstermekte olduğunu belirtti.Mesleğimiz ve meslektaşlarımız ile ilgili her türlü düzenlemenin takipçisi olmaya devam edeceğini söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında meslektaşlarımızla bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu ve yerel yönetimler kapsamında mühendisliğin ve mühendislerin daha etkin görev almaları hususunda destekçi olduğunu bildirdi.

Daha sonra söz alan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu siyasi olarak farklı görüşlere sahip insanların oda çatısı altında meslektaş olmanın ayrıcalığıyla bir arada olmalarının önemine değinen ve konuşmasını espirilerle sürdüren Cervatoğlu, odalarla ve bilim insanlarıyla çalışmada ısrar edeceklerini ve en yakın zamanda TMMOB’a odalar ile protokol imzalama arzusunda olduklarını söyledi.

Şube Eski Başkanımız Şaban Bülbül odamız ve şehrimiz adına yapılması gerekenler hakkındaki görüşlerini belirterek mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi için odamızın önemine vurgu yaptı.

Genel kurulumuz,Şube Sekreterimiz Önder Durmuş’un MMO Trabzon Şube 12.Dönem Yönetim Kurulunun iki yıllık faaliyetlerini anlatmasından sonra üyelerimizin dilek ve temennileri ve aday belirleme süreci ile son buldu.