Sürmene'de Üretip Milas'ta Satıyorlar 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Sürmene Belediyesi ile Trabzon kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği'nin Sürmene Gençlik Merkezinde Düzenlemekte olduğu File Tipi Bez pazar çantası kursu meyvelerini vermeye başladı. Sürmene Belediyesi ile Trabzon kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan ve Kurs Öğretmeni Pınar Bayram Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ü makamında ziyaret ederek ilk yaptıkları file ve Çantayı Başkan Üstün'e taktim ettiler.

RAHMİ ÜSTÜN ;

Ziyaret Sonrası bir açıklama yapan Başkan Rahmi Üstün Artık Sürmene File ve Çantaları Muğla -Milas'ta Trabzon Maçka'da Turistik tesislerde satılmaya başlanacak. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün amacımız Sürmeneli hanımların el becerilerini geliştirmek ve Aile bütçelerine katkıda bulunmak. O bağlamda Trabzon kadın eğitim ve istihdamı artırma derneği Başkanı Bahar Kastan hanım ile yaptığımız sözleşme ile Çanta ve File Kursunu Sürmene'de açtık ve ilk meyvelerini'de toplamaya başladık. İnşallah Sürmeneli Hanım Kardeşlerimiz bundan sonra hem üretecekler hemde kazanacaklar . 

BAHAR KASTAN
KEADER Başkanı Bahar Kastan Öncelikle Sürmene Belediye Başkanımız Rahmi Üstün'e ,ilk ziyaretimizde projemizi kabul etmiş olduğu için çok teşekkür ediyorum. Kabul sonrası uygulamaya hemen başlamıştık kısa zamanda şartları oluşturup Sürmene'de kadınlarımıza kursumuzu açarak icraata başladık. Kastan kadınlarımız kısa sürede Çanta ve File yapımını öğrendi satış bağlantılarını da başladık ilk olarak Trabzon Maçka İlçesinde ve Muğla Milas Kaymakamımız Eren Arslan Bey ile irtibata geçerek Milas'ta Sürmene Çanta ve File satıılmasını istedik  . Kursiyerlerimizin yapmış oldukları File ve kol Çantalarına Taş baskı yaparak Sürmene'nin tarihi dokusunun Diğer İl ve İlçelerde yapmış olacağız . Trabzon kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan Kursiyerlerimizin yapmış olduğu ilk File ve Çanta'yı da Sürmene Belediye Başkanımız Rahmi Üstün'e hediye ettik.