Rusya Büyükelçisi Trabzon iş dünyası temsilcileriyle buluştu

TTSO – Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Trabzon’da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticaretin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov ve beraberindeki heyet, Trabzon iş dünyası temsilcileriyle öğe yemeğinde buluştu. Yemeğe Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) adına Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yemekte yaptığı konuşmada Trabzon ve Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi doğrultusunda kentin taleplerini aktardı. Hacısalihoğlu, özellikle ulaşımda Trabzon – Soçi arasında yük ve yolcu taşımacılığı seferlerinin yeniden başlatılması, yaş sebze – meyve ihracatındaki sorunların kalıcı olarak giderilmesi için iki ülke limanları ve gümrüklerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Hacısalihoğlu, ayrıca vize kolaylığı sağlanması gerektiğini de belirtti.Yemeğin sonunda TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve DKİB Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Yılmaz, konuk büyükelçiye ziyaretin anısına plaket takdim etti.