“İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPTIM, AMACIMA ULAŞTIM”

Rusya’nın Krasnodar Bölgesi’nde bulunan Krymsk kentinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pavel İvahovich, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. 4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin çok güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden İvanovich, “Burada mısır ve ayçiçeğinden rafine yağ, tohum ve orman ürünleriyle ilgili 5 adet iş görüşmesi yaptım. Amacıma ulaştım. Böyle bir organizasyon için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaklaşık 500 üyesi olduğunu belirten İvanovich, “Lojistik yönden konumumuz çok iyi. Güney Krasnodar’da yaşayan 3 milyon kişiye ulaşma imkanımız var. Anapa’ya 1, Kırım’a 1.5, Novorossisk Limanı’na 45 dakika uzaklıktayız. Bu limanlardan gelen yükleri geniş bir yelpazeye dağıtabiliyoruz. Her türlü işbirliğine hazırız. 2011 yılında kurduğumuz Türk – Rus İşadamları Derneği’ni yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Ağırlıklı olarak Türkiye’den gelen yaş sebzelerin işleneceği bir sebze işleme fabrikamız var. Ona yatırım yapacak işadamları arıyoruz. 2020’nin ilk aylarında geniş kapsamlı bir işadamları buluşması yapacağız. Orada kendi ürünlerini tanıtmak isteyen Türk işadamlarını da aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu. İvanovich, Krymsk bölgesindeki yatırım ve ticaret olanaklarıyla ilgili de TTSO yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da 4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin ilişkilerin daha iyi hale gelmesi için büyük bir adım olmasını umduğunu vurguladı. Hacısalihoğlu, konuk oda başkanına ziyaretinin anısına plaket takdim etti.