Ortahisar, Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesini imzaladı 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Ortahisar Belediyesi, Orbel AŞ ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi imza töreni belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. Sözleşmeyi, Ortahisar Belediyesi adına Başkan Av. Ahmet Metin Genç, Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan, Orbel, AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüksel Gülay ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz ile Öz-Maden İş Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Kütükçü imzaladı.
"EN İYİ RAKAMI VERDİK" 
İmza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, sendikayla ilk altı ay ve ikinci altı aylık dönemler için %6+6 zam oranında mutabakata vardıklarını belirterek, "Bizim belediyemizde çalışan her arkadaşımızın en azından şunu bilmesi lazım ki, bu belediyenin imkanlarına nazaran başkanımız elinden gelen bütün imkanları zorlayarak en iyi rakamı verdi. Bu konuda içinizin her zaman mutmain olması lazım." dedi. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni kurulan bir belediye olarak hâlâ kurumsallaşma sürecimiz devam ediyor. Bir taraftan da belediye hizmet binamızın ihalesini gerçekleştirdik. Yakın zamanda yer teslimi yapacağız. Diğer yandan da rutin belediyecilik işlerimizi yürütüyoruz. Toplu iş sözleşmesinin gecikmesi nedeniyle hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramayacak. Verilecek farklar nedeniyle hiçbir personelimiz hak kaybına uğramayacak. Sözleşmemiz 1 Şubat 2017 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş olacak. Bu sözleşmeyi imzalarken siz değerli işçi kardeşlerimizin alınterinin karşılığını vermek ve bu konuda en azından vicdanen rahat olmak gibi bir durum da söz konusu. Bizim belediyemizde çalışan her arkadaşımızın en azından şunu bilmesi lazım ki bu belediyenin imkanlarına nazaran başkanımız elinden gelen bütün imkanları zorlayarak en iyi rakamı verdi. Bu konuda içinizin her zaman mutmain olması lazım. Onların bakış açısıyla söylüyorum ki sendikamız bize masanın karşı tarafından oturan bir gözle bakmadılar. Bundan dolayı mutluyum. Sanki kendi adlarına müzakere yürütüyormuş gibi davrandım. Geçmişte de şimdi de böyle davrandım. Bilmenizi istiyorum ki elimizden geleni bu kadar. Ve bütün imkanlarımızı zorlayarak, arkadaşlarımızla biraz daha çalıştık ve nihayet sözleşmemizi ilk altı ay için %6 ikinci 6 ay için oranıyla bitirdik. Çocuk yardımını %100 artırdık. Ve yine 1500 TL olan ölüm halindeki yardımı 1800 TL'ye çıkardık. İş kazası durumundaki yardımı 1500 TL'den 200 0 TL'ye çıkardık. Evlenme yardımını gelen taleplerden dolayı 400 TL'den 600 TL'ye çıkardık. Doğum yardımını 1. çocuk için 300 2. çocuk için 400,  3. çocuk için 600 TL'ye çıkardık. Her zaman işçimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Sözleşmemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ve bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan ise konuşmasında toplu iş sözleşmesinin Ortahisar Belediyesi'ne, Orbel ve Hizmet-İş Sendikası'na hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Ben de sizler gibi bir işçiyim. Sizin aranızdan geldim. İçinde bulunduğunuz durumu ve çalışma koşullarınızı çok iyi biliyorum. O nedenle sizlerin haklarını savunmanın ne demek olduğunun da farkındayım. Bu sözleşmede bunu yaptığımızı düşünüyorum." ifadelerine yer verdi. 
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz ise sözleşmenin bir anlaşmaya varılarak masada bitmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Toplu iş sözleşmeleri pazarlık edilerek ve bir uzlaşmaya varılarak imzalanır. Toplu iş sözleşmelerinde her zaman daha iyisini yapmak istersiniz. Her sözleşmede ideal olan istediklerinizin bu sözleşmeye yansıtmaktır. Biz de bu sözleşmede istediklerimizin büyük çoğunluğunu elde ettik. Sözleşmede ilk altı ay ve ikinci altı ay için %6 oranında maaşlarda artışlar olacak. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımıza, şirketimizin yetkililerine ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.