Örnek Bahçede Fındık Hasadı Yapıldı

Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesindeki Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçede gerçekleştirilen hasat törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Başkanı Vekili Atilla Ataman, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ,TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DKİB Yönetim kurulu Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebehattin Arslantürk, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, bölge illerin oda başkanları, diğer ilgililer ve fındık üreticileri katıldı. 

Hasat töreninde konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Bugün burada benim için de çok anlamlı bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Üretici bir ailenin evladı olarak aranızda bulunmaktan mutluyum. Gözümü açtığımda kendimi fındık bahçesinde buldum. Hayatımızda önemli bir yeri olan fındık bölgede 600 binin üzerinde ailenin geçim kaynağıdır. Ancak bir geçim kaynağının ötesinde kültürümüzün, yaşantımızın, birliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesinde de önemli yeri vardır. Fındık toplamak için Türkiye’nin farklı yerlerinden gelerek bizimle aynı sofrayı paylaşan insanlarımız var. Fındık bu yüzden sadece bir ürün değildir. Ülkemizin farklı coğrafyalarından gelen insanımızın bu vesileyle kaynaşmasına sebep olmaktadır.

Fındığın hayatımızdaki yeri çok farklıdır. Hem üretiminin hem de rekolte olarak bu ürünün kalitesinin arttırılması gerekiyor. Fındıkta verim ve kalitenin arttırılmasına yönelik başlatılan çalışmaları çok önemli ve anlamlı buluyorum. Bu örnek çalışmalar hem fındıktaki kaliteyi ve miktarı arttıracağı gibi hem de ülke olarak pazar gücümüzü daha da sağlam kılacaktır. Fındık alımında TMO’nun devreye girmesi önemli. Üreticimizin yüzünün gülmesi her şeyden önemlidir. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Fındıkta verimin arttırılmasının önemine vurgu yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Fındık üretiminde şampiyon biz isek fındığın Türkiye Ürün İhtisas Borsasında fiyatını da biz belirleyeceğiz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız fındık hasatından önce fiyatı 17 lira açıklayarak TMO’yu devreye soktu ve üreticimizin yüzünü güldürdü. Hem yüksek fiyat, hem de yüksek rekolte sayesinde bereketli bir sezon geçireceğiz. Bu çalışmayla daha çok ve daha kaliteli üretim yapmamın yolunu açacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fındıklar sepetlerle toplanarak hasat gerçekleştirildi.