Türkiye’de karavan turizmi ihtiyacının artması üzerine Müstakil İş Adamları Derneği Harekete geçti. Karavan turizmi için 38 ilde start verildi.
 
Karavan kullanıcıların olmazsa olmazlarından karavan park projesi için start verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tam destek verdiği ve MÜSİAD’ın üstlendiği dev proje için 38 ilde çalışmalara başlandı.
 
KARAVAN PARK ALANI HARİTASI OLUŞTURULMAYA BAŞLANDI
 
Tüm Türkiye’de önemli görevler üstlenen Müstakil İş Adamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan, Karavan Park Projesiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek Türkiye’nin Karavan Park Haritası’nı oluşturmaya başladıklarını açıkladı.
 
MÜSİAD BAŞKANI ABDURRAHMAN KAAN ŞEHİRLERİ AÇIKLADI
 
MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Karavan Park Projesi’nin ilk etap şehir çalışmasının tamamlandığını açıklayarak, ‘’Dünyada oldukça yaygın bir turizm çeşidi olan Karavan turizmini ülkemizde yeterli ilgiyi göstermek için harekete geçmiş bulunmaktayız. Ülkemizde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bu alana çekerek yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli  çalışmaları yürütüyor ve projeleri geliştiriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon şehirlerimizi potansiyel şehir olarak belirledik’’ dedi.
 
TURİZM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN TAM DESTEK
 
Başkan Abdurrahman Kaan, belirlenen şehirlerde Karavan Park Projesi’ni MÜSİAD Genel Merkez Turizm Komite Teşkilat Başkanı Ümit Hotaman önderliğinde hızla devam ettiğini açıkladı. Karavan Park Projesi’nin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan Hotaman, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın projeye tamamen destek verdiklerini söyledi.
 
ÜMİT HOTAMAN, ‘’KARAVANLA BİRLİKTE ÖZEL BİR ALAN HALİNE GELİYOR’’
 
Karavanların artık daha geniş bir yaşam alanına kavuşacağını anlatan Hotaman, ‘’Ülkemizde karavan kamp alanları var. Ancak kamp alanlarının bir yönetmeliği yok güvenliği yok. Bir dönüm yere 17 karavan koyuluyor. Bizim planladığımız projede karavan bir ihtiyaç haline geliyor ve karavan bir objeden çıkıyor. Karavanla birlikte artık özel bir mekan haline geliyor. 80 ile 100 metrekare alanında her karavan için bir park alanı olacak. Gezginlerin temiz suya ulaşabileceği, atık sularını boşaltabileceği ve elektriğini sorunsuz kullanabileceği alanlar oluşturuyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
ÜMİT HOTAMAN, ‘’KARAVAN PARK ALANLARI’NI BELİRLEDİK’’
 
Karavan Kamp Alanları’nın belirlemeye başladıklarını söyleyen Hotaman, ‘’Diğer şubelerimizle yaptığımız görüşmeler kapsamından şehirlerde Karavan Park Alanları’nı belirledik. Şimdi noktaları değerlendirmeye aşamasındayız. Ekim ve Kasım kapsamında tüm şehirleri gezeceğiz. Resmi kurum ve kuruluşlarla gerekli prosedürlerin görüşmeleri yapılacak’’ ifadelerini kullandı.
 
ÜMİT HOTAMAN, ‘’KAMP ALANLARINDA YILDIZLAMA OLACAK’’
 
Karavan Kamp Park Alanları’nda yıldızlama olacağını söyleyen Hotaman, ‘’Bakan bey ile ortak kararımız var. 3 yıldızlı 5 yıldızlı park alanları olacak. Çünkü turistleri buraya getirirken diğer karavancıların böyle bir kaliteye geçmeleri için sistem olacak. Geçerlerse kaliteli bir hizmet sunmaları gerektiğini ve denetimlerle tabi olacaklarını kabul etmiş olacaklar. Tekirdağ’daki hizmet ne olacaksa Trabzon’daki hizmet aynı olacak’’ dedi.
 
ÜMİT HOTAMAN, ‘’BÖLGESEL KARAVAN SERVİS ALANLARI HİZMETE GİRECEK’’
 
Karavanların arızalanması durumunda bakım yerlerin fazla olmadığını ancak Karavan Park’larda bölgesel karavan servis alanlarının olacağını belirten Hotaman, ‘’Bölgesel karavan servis alanları hizmete girecek. Artık yurtdışından karavancı geldiği zaman haritaya bakacak sorunları olunca buraya gidebileceğim diyebilecek. 6 milyon turisti bu şekilde ağırlarsak çok iyi bir gelir kaynağı elde edeceğiz. Dünya artık karavan üzerine ilerlemeye çalışıyor. Bizde ülkemizde bunu adapte etmeye çalışıyoruz’’ dedi.
 
7/24 GÜVENLİK OLACAK
 
Avrupa’dan daha elit bir park alanı yapılacağını söyleyen Hotaman, park alanlarında 7/24 saat güvenlik olacağını ve bu sayede karavancıların en büyük sorunu çözeceklerini kaydetti.
 
ÜMİT HOTAMAN, ‘’PROJEYİ BİR SENE İÇERİSİNDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ’’
 
Projeyi bir sene içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyleyen Hotaman, ‘’Acilen bitmesi gerekiyor. Bakan bey destek veriyor. Her türlü önümüzü açıyor. Belirlenen illerin il müdürlüklerine bakan bey bilgiler verdi. MÜSİAD ile il müdürlükleri ortak çalışıyor. Amacımız doğru yeri bulmak. Sahil yerlerinde karavancıların denize girebilecek karavan parklar, yaylada yapacağımız yerlerde ise eğer yayla olacaksa yanında bir macera parkı veya eko turizm olmalı. Bunları birleştirsek karavancının sürekliliğini sağlarız’’ ifadelerini kullandı.
 
ÜMİT HOTAMAN, ‘’GENEL BAŞKANIMIZ ÇOK ÖNEM VERİYOR’’
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Hotaman, ‘’Biz bunu devletimiz için yapacağız. Bakanlık üzerinden gidilecek. Bakanlığın elinde bulunan Karavan Park Alanı Haritası olacak. Bakanlık bunları ülkeler tanıtacak. Bakan bey ile birliktelik yapmamızın temeli bu. Genel Başkanımızın turizm çalışmaları kapsamında ülkemiz için yeni girebilecek bir turizm kaynağı arıyor. Bu turizm kaynağı karavan turizmi açısından çok önemli olarak görüyor. MÜSİAD olarak Karavan Park Projesi’ni bir noktaya getirmeye üstlendik’’ dedi.


 
KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPASLAN, ‘’ÜLKEMİZE DESTEK GETİRECEK HER KONUDA MÜSİAD’IN YANINDAYIZ’’
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a Karavan Kamp Alanı Projesi için verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Hotaman, ‘’Sayın Nadir Alpaslan bey ile sürekli istişare halindeyiz. Bütün görüşlerimize değer veriyor. Alpaslan bey ‘’MÜSİAD’a karavan turizmi konusunda ne destek varsa verelim. Yeni turizm kaynağımız ile birlikte ülkemize destek getirecek her konuda yanlarındayız’’ diyor. Bu bizim çalışmalarımızı daha verimli yapmamızı sağlıyor’’ ifadelerini kullandı.