Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ziyaretlerini sürdürüyor. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı ziyaret ettiler.  
ANADOLU BULUŞMALARI BAŞLIYOR..
KGK Anadolu buluşmalarının ilki ise 7-10 Şubat tarihleri arasında Niğde’de gerçekleşecek. Dev buluşmaya KGK Yerel, Yaygın ve Dış Medya Temsilcileri ile KGK İl Temsilcileri katılacaklar. Çeşitli ziyaret, gezi, inceleme ve seminerlerle yoğun bir gündemin olacağı buluşmaların  ardından 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in ailesi ve  kabri ziyaret edilecek


AMAÇ BAŞARILI GAZETECİLERİ TEŞVİK ETMEK
KGK’nın çok kısa sürede önemli bir misyon ve vizyon yüklendiğini dile getiren KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim görevlerinin arasında gazetecileri mesleki başarıya teşvik etmek, başarılı gazetecileri ödüllendirmek, bu amaçla çeşitli yarışmalar düzenlemek, mesleki alanda dayanışmayı güçlendirmek, üyelerin çalışma koşullarının geliştirilmesi için proje-program gibi etkinlikler yapmak olduğunu vurguladı.