KEBİR SÜT; 8 MADDELİK TEDBİR UYGULAMASINI BAŞLATTI


Kebir Markası ile Türkiye çapında tanınan Karadeniz Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz, Koronavirüse karşı işletmelerinde 8 maddelik tedbir uygulamalarını devreye soktu.

Karadeniz, tesislere ziyaretçi girişinin yasaklandığı belirtirken,  dezenfeksiyon işlemlerinin de sıklaştırıldığı ve ürün tedariki konusunda gerekli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayılan Koronavirüse karşı Trabzon’un ve Türkiye’nin en büyük süt ürünleri firmalarından Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Ticaret A.Ş.’de bir dizi tedbir hayata geçirildi. Türkiye’de ‘Kebir’ Markası ile tanınan Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz, alınan tedbirleri 8 maddeyle sıraladı.
Karadeniz, firma tarafından dışarıdan tedarik edilen ambalaj, ingradient maddelerinin uzak doğudan satıl alınmadığına dikkat çekerek,
“Diğer ülkelerden gelen malzemeler için gerekli girdi kontrolleri yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Üretim sahasında en üst seviyede hijyen yönetiminin uygulandığı ifade edilen bilgilendirme, “Tüm personellerimize iş yeri hekimi tarafından korona virüsü ve diğer hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında eğitimler düzenlenmektedir.
Tüm çalışanlarımızın, üretim tesisine erişimi olan kişilerin bulaşıcı hastalıklardan korunması ve olası bir durumda yapılacak çalışmalar ile ilgili tedbirler alınmaktadır” dedi.
Karadeniz, “Üretim öncesinde, sırasında ve sonrasında dezenfeksiyon işlemleri sıklıkla yapılmaktadır.
Tesisimizde zorunlu haller dışında ziyaretçi girişi yasaklanmıştır.
Bu zorunlu hallerde de gerekli tedbir ve önlemler alınarak ziyaret gerçekleştirilmektedir.
Ürün tedariki konusunda da gerekli çalışmalar yapılmakta olup herhangi bir sorun yaşanması ön görülmemektedir.
Gıda güvenliği ekibimiz tarafından gerekli risk etmenleri sürekli incelenmekte ve iyileştirmeler sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.