Trabzon’da çay sektöründe 30 senedir faaliyet gösteren Sürçaysan'dan yeni lezzet
İLKLER ŞÖLEN ÇAYDAN
MATCHA ÇAY BEĞENİYE SUNULDU

Trabzon’un Sürmene İlçesinde 1986 yılında faaliyete başlayan Sürçaysan ve Şölen Çay, sektörde ilkleri başarıyor. Türkiye’de bir ilk olan Matcha çayı Şölen markası ile çay severlerin beğenisine sunuldu. Çayın lansmanı Şölen Çay fabrikasında yapıldı. Lansmana Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, belediye başkanı ve fabrika ortağı Rahmi Üstün,Sürmene Esnaf Odası Başkanı Selahattin İsmailoğlu,Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu,Sürçaysan Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Üstün,Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş , ulusal ve yerel medyanın temsilcileri ile youtuber ve blogerlar katıldı. 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, organizasyonla hem Sürmene’nin tanıtılacağı hem de matcha çayın tanıtılacağını ifade ederek, “Matcha çay ilçemizin tanıtımına da turizmine de büyük katkı sağlayacak. 17 sene çay sanayici iş adamları derneği başkanlığı yaptım. Sektörün sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Çıkış yolu da bazı alternatif ürünlerden geçiyor. Gençler bu işleri bizden daha iyi organize ediyorlar. Bu işi organize eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Sürmene gerçekten güzel bir ilçe. Adıyaman Kahta’dan buraya atandım. Bölgede ki en güzel, en şehir, değerleri en iyi bilinen bir ilçeye tayin oldum. Burada beni evimde gibi hissettirdiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele çalışacağız. Emeğimizi Sürmene için harcayacağız” diye konuştu.
Fabrika genel müdürü Murat Üstün, “Sürçaysan olarak 30 yıldır hizmetteyiz. Sürçaysan bünyesinde Şölen Çay markası ile 9 yıl önce çıktığımız bu yolculukta büyük mücadeleler verdik. Kapımızı turizme açtık. Hiçbir markette olmamamıza rağmen bütün ünlü restoranlarda varız. Bizim amacımız köyden şehre projeye yaparak başarıya ulaşmak. Çayın şölen olduğunu ve çok daha iyi noktalara geleceğimizi ispat edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Gecede ünlü gurme Akif Budak, matcha çayından yapılan çeşitli ürünleri lansmana katılanlara tattırdı.