Hizmet -İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri, Trabel A.Ş., Turkuaz A.Ş. ve Trabsu A.Ş.’de arasında devam eden ve toplam 1870 emekçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde uzlaşma sağlandı.

Ücretlerde ortalama %18 ile %22 oranında artış sağlandı

1 Ocak 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihlerini kapsayacak toplu iş sözleşmesiyle birlikte üyelerimizin günlük yevmiyelerine altışar aylık dilimler halinde %7 oranlarında ücret zammı yapılacak. Maaşı meydana getiren sosyal kalemlere yapılan artışlarla birlikte yıllık ortalama %18 ile %22 oranında artış sağlanmış oldu. Ayrıca, Turkuaz A.Ş. ile Trabsu AŞ.  çalışanlarının ikramiyeleri iki katına çıkartıldı ve sözleşme ile birlikte yürürlükte olan toplu iş sözleşmesinde olmayan yeni kazanımlarda elde edilecek.

Kaplan: “Masada kalma ve sorunları birlikte çözme iradesini önemli buluyoruz.”

Toplu iş sözleşmesi uzlaşmalarını değerlendiren Trabzon Şube Başkanımız İsmail Hakkı Kaplan, “HİZMET-İŞ Sendikası olarak, toplu iş sözleşmeleri müzakereleri sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile bir araya geldiğimiz her toplantıda, uzlaşmaya odaklanan, sorunları çözmek için çaba sarf eden ve “Birlikte Belediyeyiz” mesajı vermeye çalışan bir çaba gördük. Taleplerimizin hepsi kabul edilmese de istediğimiz her şey toplu sözleşmede elde edilmese de uzlaşma anlayışını, diyalog anlayışını, sorunları birlikte çözme iradesini çok önemli buluyoruz. Toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri sürecinde Sayın Başkanımız ve heyeti ile bir araya geldiğimiz her toplantıda bunun altını çizdik ve bu doğrultuda hareket ettik” dedi.

Kaplan’dan Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı Trabel AŞ., Turkuaz A.Ş. ve Trabsu A.Ş.’de çalışan 1870 üyemizin beklentileri fazla olsa da bu beklentilerin azami ölçüde karşılandığını kaydeden Kaplan, Büyükşehir belediye Başkanı Zorluoğlu’nun, taleplere karşı yapıcı ve çözümü mümkün olan sorunların çözülmesi konusunda kararlılığını ve iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

“Biz birlikte kocaman bir aileyiz”

Kaplan, “Toplu iş sözleşmeleri için yapılan görüşmelerde  göstermiş oldukları iradeden dolayı büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca, toplu iş Sözleşmesi uzlaşı müzakerelerini yürüttüğümüz TİSKİ Genel Müdürümüz Ali Tekataş’a, Trabel Yönetim Kurulu üyelerine, Turkuaz Yönetim Kurulu üyelerine, komisyon üyelerimize, Sendikamız Yönetim kurulu üyelerimize ve bizlere sonuna kadar güvenen ve destek olan değerli üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Toplu iş sözleşmesi uzlaşması belediyemize, üyelerimize ve sendikamıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz. Biz birlikte kocaman bir aileyiz” diye konuştu.