Gebze ile teknoloji alanında işbirliği adımları atılacak

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Tüm KOBİ Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKOSİAD) Genel Başkanı Nurettin Aslantürk başkanlığındaki işadamları heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, stratejik plan dâhilinde orta ve ileri teknoloji merkezi olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Çiler ise, teknolojide ileri seviyede tesisler bulunan Gebze ile Trabzon’un bu konuda işbirliği yapabileceğini vurguladı.

Doğu Karadeniz ziyareti kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na gelen Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve TÜKOSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ile beraberlerindeki işadamları grubunu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

“TRABZON’U ORTA VE YÜKSEK TEKNOLOJİ MERKEZİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Trabzon’un ekonomisi, tarım, hayvancılık ve turizm çalışmaları konularında bilgiler veren Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon tarih boyunca önemli bir ticaret ve lojistik merkezi olmuştur. Bunların yanı sıra Trabzon’i geleceğe hazırlamak adına kentin orta ve ileri teknoloji üretim merkezi olması için bir stratejik plan doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi inşaatımız sürüyor. Ayrıca deniz dolgusu üzerine 2 bin 700 dönümlük alanda Yatırım Adası adını verdiğimiz orta ve yüksek teknoloji üretim bölgesi hazırlıyoruz. Sanayiyi geliştirmek ve yüksek teknolojiye geçiş için çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitelerimiz bu tesislerin insan altyapısı olan mühendisleri yetiştiriyorlar. Ayrıca turizm konusunda önemli çalışmalarımız var. İlçelerimizin master planlarını hazırlıyoruz ve yatırımcıları yönlendiriyoruz. Sizleri de yatırım konusunda Trabzon’a bekliyoruz” dedi.

Tüm KOBİ Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKOSİAD) Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ise konuşmasında, ülkenin her bölgesinde oluşacak katma değerin bu ülkenin kasasına girdiğini ifade ederek, “Trabzon’a bırakılan turizm geliri herkesin kasasına giriyor. Türkiye’nin 81 ilinde de böyle güzel ticari faaliyetlerin oluşmasını diliyoruz. Birçok alanda ve projede işbirliği yapmayı umut ediyoruz” diye konuştu.

“GEBZE’DE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPABİLİRİZ”

Gebze’nin sanayi ve ticareti hakkında bilgiler veren Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ise, “Böyle gezilerle birbirimizi ve illerimizi daha iyi tanıyacağız ve işbirliğini güçlendireceğiz. Katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. İnovasyon, teknoloji ve yapay zekâ hayatımızda çok önemli. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve yönetimini bu konuda kendilerine bir yol haritası çizip çalışmalar yaptıkları için kutluyorum. Teknoloji yönünde çok gelişmiş olan Gebze’deki kuluçka merkezlerinde ve inovasyon tesislerinde ortak çalışmalar yapabiliriz” dedi.