Fındık İhracat Şampiyonu Listesinde 5 Trabzonlu Firma 

Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) tarafından açıklanan, Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı 2018 listesinin fındık sektöründe Trabzon’da faaliyet gösteren 5 firma yer aldı.

TİM tarafından yapılan açıklamaya göre, fındık sektöründeki ihracat rekortmenleri listesi sıralamasında Ferrero yine ilk sırayı aldı. Listede Trabzon’da faaliyet gösteren firmalardan Özgün Gıda 5’inci,  Arslantürk Tarım Ürünleri 7’inci, Sabırlar Fındık 10’uncu, Cirav Gıda ise 12’inci sırada yer aldılar.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon’un tarihten gelen bir ticaret merkezi olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin fındık ihracatındaki en büyük payın yıllardan beri Trabzonlu firmalara ait olduğunu vurgulayarak, “Fındık tek kuruş ithal girdisi olmadan Türkiye’ye net döviz kazandıran ilk sıradaki ürünümüzdür. Bu ürünü giderek artan oranda işleyip katma değer yaratarak ihraç ederken, istihdama da katkı sağlayan firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Ve daha çok üretip, daha çok ihraç ederek, ülkemize daha fazla döviz kazandırmanın çabası içinde olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz” dedi.

Fındık ihraç rekortmeni Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın’da, hem işleyerek, hem de ihraç ederek dünyada Türk fındığının temsilcisi olduklarını ifade ederek; “Üretimden tüketim aşamasına kadar Türk fındığına değer katarak, yurt dışı satışa da aracılık etmek bizim için büyük mutluluktur” dedi.