En Düşük Emekli Maaşı Bakın Ne Kadar Olacak 

Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi TBMM'de kabul edildi. Yeni düzenlemeye göre emekli maaşları bin liranın altında olmayacak. Emekli maaşları düşük olan emeklinin maaşı bin liraya tamamlanacak. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak ayında zam yapılmıştı. Yapılan zamlar sonucunda emekli maaşları yüzde 10 zamlanmıştı. Peki 2019 yılında emekli maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL?

Uzun zamandır milyonlarca emeklinin son dakika olarak heyecanla beklediği zam haberi Ocak başı itibariyle yapılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 10 zam yapılmıştı. TBMM Genel Kurulunda yeni düzenlemeyle birlikte bin liradan az alan emeklilerin maaşları bin liraya sabitlenecek. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ilişkin son detaylar...

Meclis'te kabul edilen, düzenlemeye göre, malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak.Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşükse aradaki fark Hazine'den tahsil edilecek.
Yeni yasa kapsamında ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olan emeklilere, her ay bin lira verilmeye başlanacak.Edinilen bilgiye göre; 600 lira ile 999 lira arasında emekli maaşı alan 220 binden fazla emekli, yeni düzenlemeden yararlanacak.

Kaynak;SABAH