Konu ile ilgili açıklama yapan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Hamza Bölük çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Sakarya Valimiz ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilk görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte de TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir görüşme yapacağız. Ayrıca sektörün tüm paydaşları ile istişare halinde bulunarak etkinliğin daha verimli geçebilmesi adına tüm konsey yönetim kurulu üyelerimizle kendi aramızda işbirliği içerisindeyiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.


Bölük açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“İnşallah çok güzel bir etkinlik olacak. Bu etkinliği Ulusal Fındık Konseyi çatısı altında daha güzel ve özel yerlere taşıma hedefindeyiz. Geçen sene Trabzon Ticaret Borsamızın ev sahipliğinde yapılan çalışmanın olumlu etkilerinin bu sene Sakarya’da daha da üzerine koyarak ilerleyeceğine olan inancımızla Türk fındığını 6 kıtada tanıtmak, daha katma değerli hale getirmek için Ulusal Fındık Konseyi olarak çalışmalarımızı artırarak devam ettirme hedefindeyiz. Bu konuyla ilgili olarak herkese ve her fikre açık olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. İnşallah bu sene yapılacak kutlamaların daha ses getirici ve Türk fındığını Dünya’ya tanıtıcı rolünün üst seviyelere çıktığını hep beraber görüyor olacağız.”
Türk Fındık Sektörü Eylem Planını görüşe sunacağız…
UFK Başkanı Hamza Bölük ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişçi ile Türk Fındık Sektörünün Dünü, Bugünü ve Yarını konulu bir toplantı yapmayı da planladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Gelecekte Türk Fındığını bekleyen fırsatlar ve tehditler konusunda kendileri ile durum değerlendirmesi yapmak istiyoruz. Ayrıca konseyin, Türk Fındık Sektörünün gelecek 5 yıl için eylem planı konusunda bilgi sunumu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah kısa zamanda Türk Fındığı adına olumlu gelişmeleri hep birlikte konsey üyelerimizin de katkılarıyla yapmak üzere projelerimiz devam ediyor olacak. Ulusal Fındık Konseyi çatısı altında Türk Fındık Sektörünü Devlet-Müstahsil-Sanayici ekseninde birleştirici bir rol üstlenmesi için bu dönem bizlere görev tevdi eden arkadaşları mahcup etmeden fikir ve görüşlere açık bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”
Hamza Bölük ayrıca bu toplantıda gündeme gelen ve ilgili devlet kuruluşlarına da iletilen Türk Fındığında tüm kesimlerin muzdarip olduğu rekolte konusuna da net bir durum getirme istekleri hususunda fikir birliği oluşturmak ve konuyu daha profesyonel ve çağın gerektirdiği tüm olanakları da kullanarak artık bu kısır döngüden herkesin kurtulmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.