Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi kimse Antalya sahillerine hapsedemez. Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin denizlerdeki haklarını sonuna kadar savunmakta kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da 2020-2021 Su Ürünleri Avcılık Sezonu açılışına katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe katılmadan önce sel felaketi yaşanan yerlerde incelemelerde bulunduklarını ve devletin ilk günden itibaren bölgedeki felaketzedelerin yanında olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan; yaraların sarılması, zararın karşılanması konularında çalışmaların aralıksız sürdüğüne işaret ederek, geçmiş olsun dileklerini yineledi.


“KARADENİZ’DEKİ DOĞAL GAZ KEŞFİ, ÜLKEMİZİN GERÇEK POTANSİYELİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR”

Giresun ziyareti vesilesiyle 2020-2021 Su Ürünleri Avcılık Sezonu’nun açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, tüm balıkçılara bereketli ve başarılı bir sezon dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizde kısmetinizin peşinde geçireceğiniz günler, haftalar, aylar boyunca ağlarınızın hep dolu çıkmasını temenni ediyorum. Allah’a hamdolsun bu sene denizlerimizden müjdeli haberler alıyoruz. Karadeniz’de yaptığımız 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfi, sularının sadece içinin değil, altının da bereketli olduğunu göstermiştir. Bu keşif, etrafı enerji kaynaklarıyla çevrili ülkemizin gerçek potansiyelini ortaya koymuştur. Tespit ettiğimiz rezervin, çok daha büyük bir kaynağın müjdecisi olduğuna inanıyoruz.”

“AKDENİZ VE EGE’DE KORSANLIĞA, HAYDUTLUĞA ASLA EYVALLAH ETMEYİZ”

Oruç Reis gemisinin de Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetlerini kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah en kısa sürede Akdeniz’den de, Karadeniz’deki gibi güzel haberler almayı ümit ediyoruz” dedi. Türk Milleti olarak ne hak yediklerini ne de haklarını yedirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akdeniz ve Ege’de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz. Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi kimse Antalya sahillerine hapsedemez. Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin denizlerdeki haklarını sonuna kadar savunmakta kararlıyız” ifadesini kullandı. Bu konuda sadece rızkını denizden kazanan balıkçıların değil, 83 milyonun tüm fertlerinin yanlarında durduklarını bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski sömürgecilerin gazına gelerek Türkiye’ye karşı efelenenlere de, yakın tarihlerini yeniden okumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.