Büyükşehir,Kanser Taraması İçin Araç Tahsis Etti 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yapılan protokol çerçevesinde bir kamyonunu kanser taramalarında kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti.
 
Büyükşehir belediyesi hizmet binasındaki başkanlık makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehir adına önemli bir hizmete vesile olacak protokolü imzaladıklarını söyledi.
 
İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi yapılan kamyonun mamografi cihazıyla donatılarak kanser tarama aracına dönüştürüleceğini ve mobil şekilde hizmet vereceğini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “İnşallah bu araç sayesinde kısa bir süre içerisinde bilhassa kırsal alanda meme kanseri ile mücadele çerçevesinde ve erken teşhis maksatlı, tamamen ücretsiz ve önemli hizmetler yürütülecek” dedi
 
İmzalanan protokolün bir başlangıç olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ile önümüzdeki dönemde başka projelerde de birlikte çalışma arzusu içerisindeyiz. Belediyemizin ve sağlık müdürlüğümüzün imkânlarını birleştirerek, şehrimize ve hemşehrilerimize daha yaygın sağlık hizmeti sunmaya çalışacağız. Bu vesileyle protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da meme kanseri taramasında diğer pek çok ilin daha önce benzer hizmetler vermeye başladığını bildirerek, kanser taraması anlamında kendilerinin de Trabzon’u istenen seviyeye çekecek faaliyetler yürüteceklerini ifade etti.
 
 
Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen ve kurum yetkilileri ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan vekilleri Atilla Ataman ve Mehmet Karaoğlu da imza töreninde hazır bulundu.
 
 
Hükumetimizin kanserle mücadele politikaları doğrultusunda, ‘erken teşhis hayat kurtarır’ prensibinden yola çıkılarak, Büyükşehir Belediyesi İle İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre, tarama aracı, toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak, gezici muayenelerle kişileri korunma yöntemleri ve tarama programları hakkında bilgilendirecek. Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü logolarıyla da giydirilecek olan araç yakın zamanda hizmete alınacak.