HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, 2 Mart 2020 tarihinde Sendikamız ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkan Vekilimiz Öz’ün yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş, Trabzon Şube Başkanımız İsmail Hakkı Kaplan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yanık, Av. Mustafa Kurtuluş, işyeri sendika temsilcilerimiz, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Türkiye olarak çok zor günlerden geçtiğimizi belirten Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Her şeyden önce, geçtiğimiz günlerde şehit verdiğimiz Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Ayrıca hain saldırıdan yaralı olarak kurtulan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet yöneticilerimize basiret ve kolaylıklar diliyorum.  Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

“Trabzon’da 20 Yıllık Örgütlülüğümüz Var”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü ile on birinci dönem toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. Sendika olarak Trabzon’da 20 yıllık örgütlülüğümüz var. Bu süre içerisinde farklı belediye başkanlarımızla çalıştık. Hem güzel hem zor günlerimiz oldu. Zor günleri geride bıraktık, bugün güzel bir gündeyiz. Çünkü toplu iş sözleşmemizde kriter olarak aldığımız enflasyon oranının neredeyse iki katı bir ücret artışından bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplu İş Sözleşmesinin Kriterleri

Toplu iş sözleşmeleri imzalanırken üç önemli kriterimiz olduğunu belirten Genel Başkan Vekilimiz, “Birincisi, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin eksiksiz uygulanması. İkincisi, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla elde edeceğimiz ücretlerimizin zamanında ödenmesi. Üçüncüsü, belki en önemlisi iş yerinde iş barışının sağlanmasıdır. Bu üç kriter olmazsa ne kadar zam alırsanız hiçbir şey ifade etmez” dedi.

“Belediyemize ve Çalışanlarımıza Çok Büyük Bir Yükümlülük Düşüyor”

Trabzon’un Kadim şehirlerden biri olduğunu belirten Genel Başkan Vekilimiz Öz, şöyle konuştu: “Burası Anadolu’muzun geçmişine tanıklık etmiş önemli bir şehrimizdir. Trabzon, Osmanlı’nın büyüyüp serpilmesini sağlayan en önemli şehirlerdendir. Burası tıpkı Amasya gibi Manisa gibi Osmanlı şehzadelerinin yetiştirildiği, yani bir nevi Padişahlar şehridir. Böylesi önemli bir şehirde yaşamak, böyle bir şehre hizmet etmek çok önemlidir. Bu şehre ne yapsanız, ne söyleseniz insanların gözlerine az geliyor. Çünkü Trabzon her zaman daha çoğuna alışmış ve her zaman daha fazlasına layık bir şehirdir. Hal böyle olunca belediyemize ve çalışanlarımıza çok büyük yükümlülükler düşüyor. Burada hepimize düşen görev, Trabzon’da medeniyetin daha da yükselmesi için daha büyük çabalar göstermektir.”

Zorluoğlu: “Sözümüzü Tutup Geçmişten Gelen Sorunları Çözüyoruz”

‘Veren el alan elden üstündür’ Hadis-i Şerifini hatırlatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Van’da görev yaptığımız dönemde Genel Başkan Vekil Av. Hüseyin Öz ile birlikte Vanlı emekçiler adına çok anlamlı bir toplu iş sözleşmesine imza atmıştık. Şimdi de Trabzon da Başkanımızla çok güzel bir sözleşmeye imza atıyoruz.  Seçimlerden önce iş başına gelirsek işçilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturacağımızı söyledik. Şimdi sözümüzü tutup geçmişten gelen sorunları çözüyoruz. Toplu iş sözleşmesinin başta belediyemize, siz değerli işçi kardeşlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde bir selamlama konuşması yapan Trabzon Şube Başkanımız İsmail Hakkı Kaplan da, toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diledi.