Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nde ceza yemeden, gecikmeye düşmeden son ödeme tarihi 1 Haziran 2020.

Vergi mükellefleri, emlak sahipleri vergilerini ödemek için bağlı bulundukları belediyemizin https://www.surmene.bel.tr/ web sayfasına girip, yapılan yönlendirme ile açılan online ödeme sayfasından, kolayca ödeme yapabilirler. Ayrıca belediyemizin web sayfasında yer alan “e-belediye” sekmesinden de bu ödeme sayfasına ulaşabilirsiniz.

Salgın öncesindeki sistemde belediyemiz büyük oranda, doğrudan elden alınan ödemeleri kabul ediyordu. Ancak salgın sonrasında geliştirilen yeni yöntemle, belediyemiz web sayfası üzerine online ödeme sistemi yerleştirdiler.

Emlak sahipleri, emlak adresi ve gerekli kimlik bilgilerini girerek, ilgili emlak için belirlenen vergiyi online olarak kredi kartı veya sanal kart gibi araçlarla ödeyebilirler.

Ardından verilen dekontu e-posta adreslerine gönderterek saklamaları yeterli olacak. Ödemenin kaydının ayrıca banka / kredi kartı kayıtlarında kalacağını da hatırlatalım. İleride belediyemizle yaşanabilecek anlaşmazlıklarda bu kayıtları kullanabilirsiniz.

Bağlı bulunduğunuz Sürmene belediyesi'nin https://www.surmene.bel.tr/ web sitesinde emlak vergisi ödeme başlığını kolayca göremezseniz, sayfada üzerinde yer alan arama fonksiyonuna “emlak vergisi” gibi anahtar kelimeleri yazarak ilgili ödeme sayfasına kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca https://www.surmene.bel.tr/ veb sitemizin adresine girdiğinizde ana sayfada aşağıya doğru indiğinizde kolayca hemen vergi ödeme başlıklarını göreceksiniz .Tüm vergilerinizi Yurt içinden ve Yurt dışından da bir tıkla oturduğunuz yerden yorulmadan terlemeden ödeyebilirsiniz.
Başkan Üstün İnternet üzerinden yapmış olduğunuz Emlak ve Çevre vergisi ödemeleri ile hem zamanınızı boşa harcamamış olacaksınız,hemde hastalık kapma riskini ortadan kaldırmış olacaksınız .