Akçaabat’ın tarihi ve turistik mekanlarının tanıtımına yönelik yapılan toplantıya; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye başkan yardımcısı Serkan Özdemir, TÜRSAB Başkanı Hasan Volkan Kantarcı ve bölge genelindeki turizm acenteleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda Akçaabat’ın tarihi ve turistik mekanlarının tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Trabzon ve Akçaabat’ın Geleceği Turizmdir.

Turizmin Akçaabat için öncelikli sektör olduğuna dikkat çeken Başkan Ekim, toplantının amacının Akçaabat’ın turizm potansiyelini geliştirmek ve turizmcilerin gözünden Akçaabat’ı değerlendirmek olduğunu söyledi. Akçaabat’taki turizm planlamalarını anlatan Başkan Ekim, “Biz, belediye olarak turizm hedefimize kitlenmiş durumdayız. Tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinden tutun da yeme-içme sektöründen horonuna, kültürel mirasına kadar çeşitliliğin olduğu şehrimizde turizmi arttırmak ve yıl içerisine yaymak istiyoruz. Akçaabat’a gelen turistlerin uğrayabileceği birçok güzergah var. Sahilden başlayarak Akçakale Kalesi, kilisesi, tarihi evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Ortamahalle, şehri baştan aşağıya seyretme imkanı sunan Akçatepe tesisleri, oksijenin bol olduğu doğal güzelliklerin bir arada toplandığı Hıdırnebi, Kayabaşı, Balıklı ve diğer yaylalarımız, Düzköy ilçemize ait Çal Mağarası, yeşillikler içinde bulunan Uçarsu Şelalesi, şehir merkezine çok yakın bir mesafede bulunan Ayene Tepesi, heyelan sonucu oluşan Sera Gölü bu güzergahlardan sadece birkaçı. Akçaabat köftesinin ünü yurt genelini sarmış. Bu sektörde hizmet veren sahilde ve  Akçaabat’ın birçok yerinde restoranlarımız var. Akçaabat’a gelen turistlerin konaklayabileceği alanlar da mevcut. Şehir merkezinde bulunan eski tekel binasını dört yıldızlı bir otele çevireceğiz. Bunun dışında Akçaabat’ın birçok noktasında da konaklama imkanı bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ile öne çıkan Akçaabat, aynı zamanda kültürel ve sanatsal etkinliklerle de adını duyurmaktadır. Horonun başkenti olarak anılan şehrimizde, kemençenin coşkulu ezgileriyle Karadeniz insanının şahlanışını anlatır horon. Akçaabat Belediyesi olarak hem halkımızın hem de gelen misafirlerimizin bu güzellikleri yaşaması için tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizi ve daha fazla misafir ağırlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Zira artık turizm, dünyada en hızlı yükselen sektör konumundadır. Akçaabat önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Yaşadığımız çağ bilgi çağı olması nedeniyle biz artık zamanla yarışıyoruz. Bu güzellikleri bir taraftan daha fazla ortaya çıkarırken bir taraftan da insanlık ile daha fazla paylaşmalıyız. Tabi ki şehrimize gelen misafiri ne kadar memnun edersek, o kadar turist çeker ve gelir elde ederiz.  Alternatif turizm olanaklarına sahip ilçemize ve bölgemize daha fazla turist çekebilmeyi hedefliyoruz. Yeni turizm sezonunda kazandığımız tecrübelerle gelen misafirlerimizin daha memnun olarak şehrimizden ayrılmalarını sağlamaya gayret edeceğiz. Onları Akçaabat’tan birer turizm elçisi olarak göndereceğiz. Akçaabat’ta turizmi geliştirmek için tüm turizm acentelerimizin desteğini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın ilçemiz, bölge ve ülkemiz turizmine hayırlı olmasını diliyor; katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜRSAB Başkanı Hasan Volkan Kantarcı ise “Yerel belediyelerimiz arasında turizmle ilgili çalışmaları sağlayan Akçaabat Belediyesi oldu. Turizm sezonunu genişletme ve çeşitlendirme çabalarımızın yanı sıra konaklama sayılarımızı arttırmamızla ilgili bir hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda tanıtım filmlerini izlediğimizde Akçaabat’ta gezilecek yerlerin sayıca ne kadar fazla olduğunun farkına varıyoruz. Gerekli turizm planlamaları ve altyapı çalışmaları konusunda belediyemizin çalışmaları olacaktır. Bu hususta bizlerin de belediyemize ışık tutmamız gerekiyor. Gördüğümüz eksikleri ve taleplerimizi dile getirmemiz gerekiyor. Kültür Bakanımızın da bakan olduktan sonra Gastronomi turizmine önem vermesi bizim bölgemizde de gün yüzüne çıkmamış yemek çeşitlerinin olması ve Akçaabat’ın da bu konuda kuvvetli bir envantere sahip olması büyük bir zenginliktir. Bu konudaki çalışmaların da en kısa zamanda belediyemizin desteği ve çalışmalarıyla hayata geçireceğini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat için turizmin önemini vurgulayarak “Gelişen ekonomik şartlar nedeniyle insanlar daha çok yer gezmek ve görmek istiyor. Akçaabat’ta gezilip görülecek pek çok yer var. Şehrimize gelen turistler bizim için birer turizm elçileridir. Onları en iyi şekilde ağırlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan turizm acenteleri temsilcileri, Akçaabat’ın turizm potansiyelini ve turist sayısını arttırmak için çeşitli önerilerde ve fikir alışverişinde bulundular.