Esnafın sıkıntılarını dinleyen Başkan Zorluoğlu, 35 yıldır görmediği sınıf arkadaşıyla karşılaşmanın da mutluluğunu yaşadı.   

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Balıkhanesi’ni ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Öztürk, Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk ile Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz eşlik etti. Esnafı tek tek gezerek sorunlarını dinleyen Başkan Zorluoğlu, bir de sürprizle karşılaştı. Trabzon Lisesi’nde okuduğu dönemde sınıf arkadaşı olan Emin Avcı’yı karşısında gören Başkan Zorluoğlu, şaşkınlığını gizleyemedi. Sınıf arkadaşının balık tezgahının başına geçen Başkan Zorluoğlu ve Avcı hasret giderdiler. 

YENİ BALIKHANE İNŞAATI TAMAMLANIYOR
Balıkçı esnafının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde beni ziyaret ettiniz ve çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. TOKİ Başkanımızla daha önce bu konu ile ilgili görüşmüştüm. Yeni balıkhane inşaatı tamamlanıyor. Buradaki balıkçıların, gerçek hak sahipleri olarak yeni balıkhanede ticaretlerine devam etmesi noktasında gereken çalışmayı yapıyoruz. Bu konuda bir tereddüt yok. Çünkü bu haktır ve adaletli olmak bunu gerektirir. Dolayısıyla inşallah buradan oraya sizler geçeceksiniz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Yeni balıkhane hayata geçtiğinde, inşallah o prosedür de tamamlanmış olacak. Dolayısıyla bu konuda merak edilecek bir durum yoktur” dedi. 

ET KOMBİNASI BU YIL İÇERİSİNDE HAYATA GEÇECEK 
Akçaabat ilçesinde yapımı devam eden et kombinası ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Seçim zamanında mezbaha konusunda da bize çok talepler gelmişti. Akçaabat Düzköy yolu üzerinde sahile çok yakın bir noktada 50-60 milyon liraya mal olacak et kombinası inşaatı başlatıldı. Şu anda neredeyse kargası bitmiş durumda. İnşallah 2021 yılı içerisinde tamamlandığında, Trabzon’daki hayvan kesim yeri problemi büyük oranda ortadan kalkacak. Orası bir entegre tesis. İhtiyaç olursa şehrin doğusunda da bir tesis yapabiliriz” ifadelerini kullandı. 

KORKMAZ’DAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR 
Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz ise, “Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası olarak hem balıkçılar bize bağlı hem de kasap esnafımız var. Mezbaha ile ilgili Sayın Başkanımızın aldığı inisiyatif doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir. Trabzon, balığıyla ünlü bir yer. Dolayısıyla balıkhane bizim için çok önemli bir yerdir. Bu balıkhanenin Trabzon’a, Karadeniz’e, Türkiye’ye yakışır olması ve esnafımızın haklarının korunması noktasında Sayın Başkanımızdan söz aldık. Kendilerine gösterdiği hassasiyet nedeniyle yürekten teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.