Zirvenin Adresi Paris, Ruhu Trabzon 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com   


Paris Trabzonlular Derneği Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle 7S Fuarcılık işbirliği ile 27-29 2017 Ekim tarihleri arasında Paris’te I. Uluslararası İş Dünyası Ve Yatırım Zirvesini gerçekleştiriyor.

Türkiye-Fransa arasında farklı sektörlerden katılımlarla ikili ilişkileri geliştirmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak hedefiyle düzenlenecek zirveye, Türkiye'den milletvekilleri,belediye başkanları,çeşitli sivil toplum örgütleri, sanat, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri ve basın camiasının güzide temsilcileri iştirak edeceği Zirveye Trabzon Basının Parlayan www.trabzonhaber24.com'un  Editörü Gazeteci Ömer Altıntaş'ta iştirak edecek

 PARİS TRABZONLULAR DERNEĞİ BAŞKANI BÜLENT CUMUR
Zirve kapsamında düzenlenecek I. Uluslararası İş Dünyası ve Yatırım Konferans’ında, devlet ve özel sektör temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bürokrasinin önde gelen isimleri yapacakları konuşmaları ile imalat ve hizmet sektörünün geleceğine, Türk-Fransa İlişkilerinin ticari ve stratejik iş birliğinin önemine yönelik mesajlar vereceklerdir. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’dan da iş ve siyaset dünyasının geniş katılımıyla gerçekleşecek olan konferans’ta, talepler ve beklentiler üzerine yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi için işbirliği imkanları aranacak ve düzenlenen sempozyumlarla konusunda uzman kişilerin düşüncelerine başvurulacaktır. Türkiye, tüm dünya ülkeleri için önemli bir pazar ve fırsatlar ülkesidir ve Türkiye’nin dünyada lider ülkeler arasındaki yerini alması en büyük hedefimizdir.

Sponsor katılımlarla ilerleyecek zirve , Paris Trabzonlular Derneği’nin yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız için yapacağı, ‘Kültür ve Sanat Evi’ne de büyük bir kaynak oluşturacaktır.

Aynı zamanda bu değerli amaca hizmet etmek için iş, sanat , siyaset ve basın dünyasının güzide temsilcilerinin, değerli akademisyenlerin ve Paris Trabzonlular Derneği’nin yurtdışındaki özel davetlilerinin katılımıyla I. Uluslararası İş Dünyası Ve Yatırım Zirvesi gerçekleşecektir.

‘Kristal Kemençe’ Başarı Ödülleri Töreni

Gecenin sonunda Türk ekonomisinin gelişmesine ve büyümesine değerli katkılarından dolayı iş, sanat ve siyaset dünyasının güzide temsilcileriyle beraber protokolün ve basın mensuplarının bulunacağı törende ‘Kristal Kemençe’ Başarı ödülleri takdim edilecektir.

Türk Kültür Sanat Evi Projesi

Kültür ve Sanat Evlerinin yapılış amacı, toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, sanatı ve sanatçıları bir araya getirmektir. Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için kurulmuş olan bu yapıların aynı zamanda geçmiş ile ilgili kültür ve sanatsal değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkân tanıyan kültür ve sanat merkezleri, geleneksel kültür etkinliklerinin temsilinde de önemli bir rol üstlenmektedir.

Trabzon’un zengin tarihsel geçmişinin, sanatının, kültürünün, yöresel özelliklerinin , mutfağının, folklorunun, sporunun tanıtımına katkı sağlamak ve Paris’te ve çevresinde yaşayan Türklere ve yabancılara hizmet vermek amacıyla yapılacaktır.