Azerbaycan’ın Türk plakalı araçlardan yüksek geçiş ücreti alması, Türk nakliyecilerini isyan ettirdi. Trabzon merkezli Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, “Gardaş, gardaşın önüne geçmez!. Aç yolları, bayram edelim” dedi.

Uluslararası nakliyeciler, Azerbaycan’ın aldığı yüksek geçiş ücretleri nedeni ile alternatif yollara yöneldi. Türk TIR sürücüleri alternatif olarak Rusya üzerinden geçiş sağlarken, burada da zaman kaybı yaşıyor. Olay karşısında Türk bürokrasisi ve bakanları baka kalırken, nakliyeciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahaya inmesini talep ediyor.


MİLLET AYRIMI YAPIYOR
Türk nakliyecisinin ülke ekonomisine döviz kazandırdığını dile getiren  Abdullah Özer, “Türk nakliyecilerimiz kardeş ülke Azerbaycan’ın aldığı yüksek geçiş ücretleri nedeni ile Azerbaycan’ı transit geçişte kullanamazken Gürcistan’daki Kazbegi Dağı’ndaki yolu kullanarak Rusya üzeri taşımalarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Kazbegi Dağı’nın, kışın kar ve çiğdan dolayı ile sık sık kapanması nedeniyle hem gidişteki hem de dönüşte gelmek için bekleyen Türk plakalı TIR’larımıza, Rus polisi millet ayrımı yapıyor. Hal böyle olunca araçlarımız Rusya’da günlerce yollarda mahsur kalıyor. Sorun büyük, çözüm basit!. Nakliyecilerin çatı örgütü UND ise, o da bu konuda adım atacak ve masaya yumruğunu vuracak. Biz çözüm istiyoruz, sorun değil” dedi.
HEDEFE ULAŞAMIYORLAR
Durumun çok acil olduğuna dikkat çeken Abdullah Özer, konuşmasına şöyle devam etti: “Gardaşımız olan Azerbaycan’ın birçok ülkeden almadığı geçiş ücretlerini Türk nakliyecilerden de almamalarını talep ediyoruz. Türk şoförlerimiz,  Kazbegi Dağı’ndan geçiş yapmak için uzun süre Rusya içinde beklemelere maruz kalıyor. İhracatlarımız, ithalatlarımız zamanında hedefe varmıyor. Bu sorunların yaşanmasının tek nedeni alternatif yol Azerbaycan’ın sadece Türk plakalı TIR’lardan aldığı yüksek geçiş ücretleridir. İki devlet tek millet söylemine uymayan bu uygulamaya biran önce son verilmelidir. İki ülke devlet başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlhan Aliyev’den kaldırıldığına dair müjdeyi bayrama kadar vermelerini arzuluyoruz. Madem gardaşız, kucak açmasını bekliyoruz.”