KUTLU DOĞUM HAFTASI TRABZON MEYDAN'DA GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN KONUŞMASI İLE BAŞLADI 

Haber  Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 



Meydan Parkı’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul ettiğini açıklayan Vatikan’ı telin ettiğini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kimsenin yalanına pabuç bırakacak halimiz yok” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı Atatürk Alanı’nda (Meydan Parkı) icra edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, STÖ temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda ilk olarak söz alan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, 1989 yılından itibaren her yıl Mayıs’ın 14 ila 20’si arasında Kutlu Doğum Haftası kutlandığını kaydederken, “Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene Kutlu Doğum Haftası’nın konusunu tespit ediyor ve bu konuda yurt içi ve yurt dışında işleniyor. Bu senenin konusu ise Hz. Peygamber (S.A.V.) ve birlikte yaşamak ahlak ve hukuku. Birlikte yaşamanın ahlakını, hukukunu bilmeye, tatbik etmeye ne kadar da muhtacız. Mutlu ve huzurlu yaşabilmenin şartı birlikte yaşamanın hukukunu ve ahlakını bilmek ve ona göre yaşamaktır” diye konuştu.
Yoğun katılımın yaşandığı törende katılımcılara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in emin kişiliğine dikkat çekti. Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada bazı nifak odaklarının İslam’ı terörle eşdeğer göstermeye çalıştığı bir dönemde, camilerde işlenmek üzere konu olarak birlikte yaşama ahlakını seçmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve tüm alimlerimize şükranlarımızı ifade ediyorum. İslam, insan sevgisinin dinidir. Resulullah (S.A.V.) o sevginin timsali olarak Gül Peygamberi olarak anılır. Ve o, ‘bir insan haksız yere öldürüldüğünde bütün insanlık öldürülmüş gibidir’ diyerek İslam’ın mesajını dünyaya yayan önderimizdir. Öyle ki Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bu birlikte yaşama ahlakını başka dine mensup olanlarla bir arada olduğunda bile öylesine yaşamış ve yaşatmışlardır ki Mussevi ve Hıristiyan olanlar en çok O’na güvenmiştir, mallarını ve canlarını O’na teslim etmişlerdir. Ve dolayısıyla hepimizin bildiği gibi Muhammed-ül Emin olarak, en emin, en güvenilir kişi olarak anılmıştır… Yetişen nesillerimizin Allah’a (c.c.) kul, Hz. Muhammet Mustafa’ya (S.A.V.) ümmet olabilmeleri için Çarşamba, Perşembe günkü 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılacak olan söyleşi, konferans ve sohbetlere gelmelerini istirham ediyorum. 19 Mayıs Spor Salonu’nda Çarşamba günü saat 17:00’daki programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı hocamız konferans verecek. Büyükşehir Belediyesi otobüslerimiz bütün mahallelerden tamamen ücretsiz olarak vatandaşlarımızı oraya taşıyacaklardır. Yine Perşembe günü saat 14.00’te gençliğimizi orada buluşturmak üzere Trabzon’daki tüm gençlerimizi haberdar etmenizi istiyorum.”
NE MUTLU ALLAH’A (C.C.) KUL OLANA 
Konuşmasında Ermeni soykırımı iddialarını tanıdıklarını açıklayan Vatikan’ı telin ettiğini vurgulayan başkan Gümrükçüoğlu, Anadolu topraklarında kesinlikle Ermeni soykırımı gibi bir hadise yaşanmadığını, asıl olarak Ermeni çetecilerin Türk askerlerine pusu kurduğunu vurgularken sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Daha dün Vatikan tarafından bir Ermeni soykırımı iftira ve yalanıyla karşı kalmış durumdayız. 100 yıl önce Çanakkale’de 250 bin insanımız şehit oldu. Sarıkamış’ta, Kafkaslar’da, Balkanlar’da, Yemen’de, Suriye’de, Galiçya’da Sarıkamış’ta yüz binlerce atamız can verirken Ermeni çeteciler ordularımıza lojistik getiren birliklere pusu üzerine pusu kurdu. Onları yüzyıllardır topraklarında barındıran Osmanlı, bitmek bilmeyen bu olayların neticesinde ordusunun bekasını temin edebilmek için onları belli bir göçe tabi tuttu. Bunun dışında tek bir kişinin katline izin verilmemiştir. Hatta bu göç sırasında birkaç kişi çeşitli hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedince Osmanlı kendi paşalarını yargılamış ve idam ettiği olmuştur. Bu kadar adil olan, bu kadar insan hayatına kıymet veren, kendi ordusunu arkadan hançerleyenleri bile katletmeyen bir davranış varken nasıl oluyor da Ermeni soykırımı yapılmıştır yalanını, iftirasını bir dinin temsilcisi olan Vatikan kabullenebildiğini ilan edebiliyor? Vatikan’ı Trabzon’dan bütün dünyaya duyuracak şekilde, barış ve kardeşliğin dini olan İslam’ın sesi olarak telin ettiğimizi ilan ediyorum. Kimsenin yalanına pabuç bırakacak halimiz yok. Allah’a (c.c.) kul olmaya, Hz. Muhammed’e (S.A.V.) ümmet olmaya çalışıyoruz. Son olarak diyorum ki ne mutlu Allah’a (c.c.) kul olana, Peygamber Efendimize (S.A.V.) ümmet olana…”