Amerika'da Patlama 1'i Ağır 19 Yaralı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 11 Eylül 2001'de binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına maruz kalan New York, 193 ülkenin hükümet ve devlet başkanı ya da dışişleri bakanı düzeyinde katılacağı BM zirvesine ev sahipliğine hazırlanırken Manhattan'ın Chelsea semtinde 23. Cadde'de meydana gelen şiddetli patlama terör saldırısı paniğine yol açtı.
Patlama sonucu 29 kişi yaralanırken, yaralılardan 24'ü hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Olayın gerçekleştiği sokak ve çevresini araç ve yaya trafiğine kapatan New York Polis Teşkilatı (NYPD) ekipleri, 23. Cadde'yle bağlantılı metro istasyonlarını hizmet dışı bıraktı. Patlamaya çöp konteynerinin yakınında ya da içinde el yapımı bir patlayıcının neden olduğu ihtimali üzerinde duran terörle mücadele ekipleri, olay yerinde inceleme başlatırken, kentte güvenlik önlemleri artırıldı.
Patlamanın ardından olay yerinde bir basın toplantısı düzenleyen New York Belediye Başkanı Blasio, "Şu anda bu olayın, terör saldırısı olduğuna dair herhangi bir bağ bulunmuyor." dedi.
Blasio ayrıca, terör örgütleri tarafından New York kentine yönelik herhangi bir tehdidin bulunmadığını kaydetti. Blasio daha önceki açıklamasında, patlamayı "kasıtlı bir eylem" olarak nitelemişti.
4 SOKAK ÖTEDE DÜDÜKLÜ TENCERE BULUNDU
Görevine yeni başlayan New York Emniyet Müdürü James O'Neill de basın toplantısında, patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını, olayın meydana geldiği yerden dört sokak ötede, 27. Cadde'de ikinci bir patlama ihtimaline karşı inceleme başlatıldığını söyledi. Buradaki incelemeyle ilgili daha sonra yapılan açıklamada ise bir düdüklü tencere bulunduğu bildirildi