ONLAR STAJLARINI ALMANYA'DA GÖRDÜLERONLAR STAJLARINI ALMANYA'DA GÖRDÜLER
Sürmene Halis Çebi Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ‘Başka Dünyalar, Başka Teknolojiler’ adlı mesleki eğitim Projesi kapsamında Almanya’nın Berlin şehrinde 4 haftalık stajlarını tamamlayan öğrenciler Sürmene’ye döndü.
Müdür yardımcı Suat Selvi’nin hazırladığı ve 70 bin euro hibe desteği sağlanarak gidilen proje kapsamında Almanyanın Berlin şehrinde dört haftalık stajlarını tamamlayan öğrenciler izlenimlerini paylaşmak üzere Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı’ya ziyarette bulundular. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cirit, Şube Müdürleri Süleyman Bedir ve Zeki Çebi’de yer aldı. Öğrenciler, Kaymakam Şevket Atlı’ya stajlarının verimli geçtiğini Almanya’da staj yapma şansını yakaladıkları için çok şanslı olduklarını, ve imkan olması halinde Almanya’dan aldıkları iş tekliflerini değerlendireceklerini belirtiler.
Kaymakam Şevket Atlı ise, böyle projelerin hem öğrencilerin ufkunu açacağını hem de ilçenin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca dünyada otomotiv sektöründe önemli yere sahip olan Almanya’da öğrencilerin staj yapmasının kendileri adına çok önemli deneyim olduğunu belirten Kaymakam Atlı, bu projenin hazırlanması ve kazanılmasında çok emeği bulunan Müdürü Yardımcısı Suat Selvi’ye de öğrenciler bu olanağı sağladığı için teşekkür etti
Haber ve Fotoğraf : Hasan Marap