Başkan Zorluoğlu, Dernekpazarı ilçesine ekibi ile tam kadro yaptığı ziyarette, sorunları yerinde tespit etti. Başkan Zorluoğlu’nun ilçe ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Gün ve Gürcan Başar, Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile ilgili daire başkanları da hazır bulundu.


 
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPTILAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, öncelikle Dernekpazarı Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, ilçelerine ziyaretleri nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkürlerini iletti. Zorluoğlu ve Aşık, Dernekpazarı’nda yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Başkan Zorluoğlu ve ekibi daha sonra Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız’a ziyarette bulundu. Kaymakam Yıldız yaptıkları çalışmalarla ilgili Başkan Zorluoğlu’na bilgi verdi.
 
YOĞUN MESAİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Belediye Başkanı Zorluoğlu düzenlenen toplantıda Dernekpazarı ilçe mahalle muhtarlarıyla buluştu. Mahallelerin sorunlarını bizzat muhtarlardan dinlemeye özel önem veren Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak 10 aydır yoğun bir mesai içerisinde çalıştıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren önemli mesafeler katettiklerini belirten Zorluoğlu, “Kurumsallaşma ve hizmet sunumu anlamında çok önemli adımlar attık. Yönetim kadromuzu önemli ölçüde değiştirdik fakat bizimle aynı düşünce yapısına sahip arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kaynaklarımızı da gittikçe artıracak şekilde çalışmalarımızı yaptık. Merkezi idareden Büyükşehir Belediyemize aktarılan paylarla ilgili ciddi bir mesafe aldık. Yakında o kanun tasarısı TBMM’ye gelecek ve Trabzon genel bütçeden daha fazla pay alacak. Diğer taraftan da gelirlerimizi artırmak ve kaynaklarımızı verimli kullanmak için de bir tasarruf anlayışıyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.


 
SU VE KANALİZASYON SORUNLARINI GİDERECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılı bütçesini 820 milyon lira olarak belirlediklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu “2020 yılı programımızı oluşturduk. Tüm ilçelerimizle birlikte Dernekpazarı halkını da mutlu edecek hizmetler getirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su ve kanalizasyonlarla ilgili ilçelerimizde önemli eksikliklerimiz var. Bu noktada kapsamlı tespitler yaptık. TİSKİ marifetiyle de içme suyu ve kanalizasyon konusunda çok önemli mesafe katedeceğimize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.


 
Başkan Zorluoğlu, ilçe esnafını da ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanının sorunları kendilerinden dinlemesinden memnun olduklarını dile getiren Dernekpazarı halkı da Zorluoğlu’na teşekkür etti.