YOMRA ÜZERİNDEN TRABZON'A KURULAN SİNSİ TUZAK; E(LAZ)MUZ

Haber : Ömer Altıntaş ; İsveç ve Trabzon’un Yomra ilçesi arasında aile değişim programı Elazmus’a Ortahisar Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’ndan sert tepki geldi

 Habertürk ün haberi üzerine:        YOMRA ÜZERİNDEN TRABZON'A KURULAN SİNSİ TUZAK; E(LAZ)MUZ
Erasmus diye Avrupalı bir Felsefeci vardır.
Erasmus;
1465 - 1536 yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının öncülerinden ve en büyük temsilcilerinden biri olan Erasmus, Avrupa'nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür.

Adını, Batılı bu felsefeciden alan ''ERASMUS PROĞRAMLARI'' diye bir proğram vardır. Bu proğram bugün bizim Milli Eğitimimize sızmış, okullarımızda gençlerimize yönelik çok tehlikeli faaliyetlerde bulunmaktadır.

Bu Erasmus proğramları dâhilinde birçok öğrencimiz gerek okumak için, gerek çeşitli gençlik kamplarına katılmak üzere Avrupa'ya gönderilirler. Bu faaliyetlerin arkasında Kilise ve emperyalist lobiler vardır.

ERASMUS PROĞRAMIN TEK GAYESİ;
Türk gençlerini milli ve mânevi değerlerinden ve Türk kimliğinden kopartarak; onları kimliksiz, kişiliksiz, tarih ve millet olma şuurundan uzak zavallı sürüler haline getirmektir. Gençlerimizin, vatanı ve Türk milleti adına olan İstiklâl ve İstikbâl duygularını yok ederek, onları şuursuz yığınlara çevirmektir.

ERASMUS’U ANLADIK LÂKİN E(LAZ)MUZ NE DEMEKTİR?
Burada çok sinsi bir kelime oyunu var. Altında LAZLIK olamaz mı?
Dikkatlice okuyunuz E(LAZ)MUZ.
Daha önce Elazmuz diye bir kelime duydunuz mu?
Bu kelimeyi Erasmus'un gölgesinde E(laz)muz diye bize yutturmaya çalışıyorlar!

Maşallah ki hem de ne Maşallah!
Trabzon'un bütün seçilmiş yerel yöneticileri ve de siyâsi temsilcileri bu dolmayı LUP diye yuttular!

İşin özünü, sinsi ve kirli tuzağı, bu kelime oyunuyla halen daha anlayamıyorsak ki anlayamıyoruz. O zaman; bölge insanı olarak ileride başımıza örülecek çoraba şimdiden rıza gösteriyoruz demektir.

Bu E(laz)muz proğramı ile Trabzon Bölgesine sızmaya çalışanların tek gayeleri, bu bölgede başka başka yabancı kültürlerin izlerini sürerek, ileride bölgemizde hak iddiasında bulunmaktır. Bir zamanlar Doğu ve Güneydoğu bölgemize gelen ABD'li Barış Gönüllüleri, işte bugünkü siyâsal kürtçülüğün ve PKK'nın temellerini atanlardır.

Trabzon'da uygulanmaya başlanılan bu E(LAZ)MUZ proğramının gayesi de aynıdır, bölgemize çeşitli ayrılık tohumları ekmektir.

Bunlar, bundan On küsur yıl öncesinde de ‘’Paflogonya Bisiklet Turu’’ adı altında Bartın İlimize gelmişlerdi, Gayeleri Bartın ve havalisinde gizlice yabancı kültür izlerini araştırmaktı. İtalyanların bu kirli tuzağını yine bir Trabzon evlâdı bozmuştu.

Ey benim mert, vatansever Trabzonlum!
Sen bu değilsin!
Azıcık başını kaldır!
İleride seni çok büyük felâketlerin beklediğini sakın unutma!

Yomra İlçemizde uygulama başlanılan E(LAZ)MUZ isimli proğramla, Trabzon’da başka başka yabancı kültürlerin araştırması yapılmaktadır.
Görünüşte ne kadar masum bir proğram, ama aslında bölücülük faaliyetinden başka bir amaç taşımıyor.